به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، محمدرضا اسحاقآبادی، مدیر یک شرکت دانشبنیان در خصوص محصولات تولیدی خود گفت: محصولات تولیدی شرکت ما، ماشینآلات پخت نان، شیرینی و غذاست و از سال ۱۳۷۰ مشغول طراحی و تولید محصولات در شرکت دانشبنیان و صادرات محور خود هستیم و تا به امروز توانستهایم محصولات تولیدی خود را به ۴۷ کشور جهان از جمله کانادا، آمریکا، استرالیا، ژاپن، سنگاپور، اتحادیه اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کنیم.
وی ادامه داد: محصولی که برای آن نشان دانشبنیان اخذ کردهایم، دستگاه پرتابل پخت نان است که به صورت طبقهای و تونلی نان تولید میکند. با تولید این دستگاه توانستیم ۷۵ درصد مصرف انرژی را کاهش دهیم. این میزان کاهش انرژی مورد بررسی شرکت بهینهسازی و تایید پارک علم و فناوری قرار گرفته است و اکنون جزو شرکتهایی هستیم که برای صرفه گاز وارد بازار انرژی شدهایم.
اسحاقآبادی در خصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد مجموعه تصریح کرد: با توجه به اینکه از سال ۱۳۷۰ روی مباحث کاهش انرژی و ارتقای کیفیت محصولات به شدت فعالیت کردهایم، بزرگترین دستاورد مجموعه ما، کاهش مصرف سوخت است. مجموعه صنایع پخت نان مشهد، تولیدکننده کممصرفترین دستگاه پخت نان است. همچنین برای ارتقای کیفیت محصول با اتکا به دانش تیم تحقیق و توسعه مجموعه و با حمایتهایی که از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری انجام دادهایم، موفق به تولید و بومیسازی خمیر ترش شدهایم و این مهم بر ارتقای کیفیت محصولات تأثیر بسزایی دارد.
وی با بیان این که واحد تحقیق و توسعه مجموعه چند پروژه برای اجرای نانهای سنتی دارد، گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم بیش از ۱۵۰ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم برای هزاران نفر ایجاد اشتغال کردهایم.
اسحاقآبادی در خصوص کاربرد محصولات خود در رویداد اربعین حسینی (ع) افزود: در مدت ۱۳ سالی که مراسم اربعین هر سال باشکوهتر برگزار شده، توانستهایم با آمادهسازی ماشینآلات پخت نان سیار به موکبها خدمترسانی کنیم.
به گفته وی، این مجموعه، بین پنج تا هشت دستگاه خط تولید را به صورت امانی در اختیار موکبداران در ایران و عراق قرار داده است. همچنین بعد از اربعین و برای دهه پایانی صفر در مسیرهای منتهی به حرم امام رضا (ع) موکبهایی با استفاده از دستگاههای این شرکت به زائران خدمترسانی میکنند.
اسحاقآبادی در خصوص استفاده از محصولات خود در حوزه مناطق کمتر برخوردار اظهار داشت: عشایر کشور از محصول ما استفاده میکنند، ما عملاً با حذف شعله از بستر پخت، بستری کاملاً بهداشتی و ایمن برای نانهای حجیم، نیمهحجیم و مسطح ایجاد کرده و توانستهایم ضایعات پخت نان را به حد صفر رسانیم زیرا با حذف شعله، دما به صورت تدریجی به بستر پخت منتقل میشود و نان تولیدی دارای بافت مناسب و خواص غذایی بالایی خواهد بود.
وی تصریح کرد: توانستهایم برای اقشاری که توان خرید مواد غذایی مناسب را ندارند با استفاده از توان تیم تحقیق و توسعه از آرد کامل برای تولید نان مرغوب استفاده کنیم. از طرفی مشتریان ما در سراسر کشور به صورت پراکنده (حتی در مناطق مرزی) هستند و از دستگاههای ما استفاده و تولید نان میکنند. پروژهای مخصوص استانهای مرزی با شرکت بهینهسازی در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ داشتهایم که با تحویل دستگاه به آنان سبب صرفهجویی بسزایی در مصرف گاز میشدیم.
اسحاقآبادی در پایان خاطرنشان کرد: با گزارشی که نمایندگیهای شرکت نفت در منطقه به شرکت بهینهسازی ارائه میدادند، یک سوم قیمت دستگاه، بلاعوض به مشتریان مرزی عودت داده میشد.