به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، پژوهشهای قبلی نشان داده بود که احتمالاً بین کاهش شنوایی در افراد مسن و شروع زوال عقل ارتباط وجود دارد. گروهی از پژوهشگران در زمینه مراقبتهای بهداشتی و متخصصان پزشکی سالمندان وابسته به دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ، دانشگاه میشیگان و دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در آمریکا، به تازگی سوابق بیماران را بررسی کردند و گزارش دادند که تقریباً یک مورد از هر پنج مورد زوال عقل در بزرگسالان آمریکایی ۷۱ ساله یا مسنتر به اختلال بینایی مربوط است.
دانشمندان هنوز نمیدانند چه چیزی باعث زوال عقل میشود؛ اما معتقدند عوامل متعددی در ایجاد این بیماری دخیل هستند که یکی از آنها ممکن است تخریب حواس باشد. قدرت حواس کاهش مییابد؛ در نتیجه مغز باید شدیدتر کار کند تا محیط خارجی را درک کند؛ همه اینها در حالی رخ میدهند که بدن در حال طی کردن فرآیند پیری خود است. در نهایت، فرد تواناییهای شناختی و حافظه خود را از دست میدهد.
گروه پژوهشی اطلاعات مربوط به ۲ هزار و ۷۶۷ نفر را که در سال ۲۰۲۱ میلادی زنده بودند و بالای ۷۱ سال داشتند مطالعه کردند. گروه برای همه افراد به دنبال شواهدی مبنی بر کاهش بینایی یا زوال ذهنی بود.
آنها دریافتند که تقریباً ۱۹ درصد از موارد زوال عقل به یک یا چند نوع کاهش بینایی مرتبط است.
پژوهشگران خاطرنشان میکنند که بر اساس پژوهشهای قبلی تقریباً ۹۰ درصد از مشکلات بینایی در افراد مسن با عینک یا جراحی اصلاح میشود.