جمال صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای آغاز فصل برداشت گندم(چهارم تیر) ۸۷ مرکز دولتی و خصوصی برای خرید تضمینی این محصول در استان فعال شد.
وی با اشاره به اینکه آهنگ خرید روزانه گندم در استان به ۱۲۱ تن رسیده است،اضافه کرد: با توجه به نزدیک شدن به پایان فصل برداشت و کاهش آهنگ روزانه خرید این محصول همه مراکز موقت شبکه تعاون روستایی از روز شنبه ۱۷ شهریور غیرفعال شده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان بیان کرد: از ابتدای فصل برداشت تا ۱۶ شهریور امسال یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۴۵۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان خریداری شده که از این میزان یک میلیون و ۱۶۵ هزار و ۹۳۲ تن در سامانه سیفا به ثبت رسیده است.
صالحی ارزش ریالی گندم خریداری شده در استان را بیش از ۲۰۶ هزار میلیارد ریال خواند و افزود: از این میزان تاکنون افزون بر ۳۲ هزار میلیارد ریال آن به حساب کشاورزان استان واریز شده است.
وی اظهار کرد: تاکنون ۴۱۹ هزار و ۵۰۳ تن گندم مازاد برنیاز مصرف استان به ۹ استان کشور هم چون تهران، البرز، اصفهان، قم، مازندران، گیلان به طور ریلی و زمینی حمل شده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان یادآور شد: میزان خرید تضمینی گندم محقق شده طی سال زارعی جاری در استان نسبت به برآورد انجام شده از میزان خرید این محصول ۹۷ درصد است.
نرخ پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم در سال زراعی جاری با احتساب چهار درصد افت مفید و یک درصد غیر مفید، ۱۷۵ هزار ریال است که این میزان نسبت به سال زراعی گذشته ۱۷ درصد رشد یافت.
میزان سطح زیرکشت گندم در استان کردستان در سال زارعی جاری ۶۲۶ هزار هکتار است که از این میزان ۵۸۸ هزار هکتار آن دیم و ۴۱ هزار هکتار آن آبی است.
۸۷ مرکز برای خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری درکردستان در نظر گرفته شده و خرید در این مرکز در حال انجام است؛ پیش بینی شده است امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت و از این میزان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن تحویل مراکز خرید تضمینی گندم داده شود.