سید علی حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این نفرات توسط آموزش دهندگان آزاد در سطح شهرستان شناسایی شدند و در قالب سه دوره سوادآموزی، دوره تحکیم و دوره انتقال مشغول به یادگیری هستند.
وی گفت: اکنون ۱۶۳ معلم و آموزش دهنده نهضت سوادآموزی با حداقل مدرک کارشناسی در قالب ۱۷۱ کلاس درس ارایه خدمات سوادآموزی در شهرستانهای استان فعال هستند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: در این دورهها حداقل مهارت خواندن و نوشتن، درک و فهم متون ساده فارسی و کسب مهارتهای اولیه روخوانی قرآن، آشنایی با معارف دینی و فرهنگ اسلامی و انجام دادن محاسبههای ریاضی در حد چهار عمل اصلی به سوادآموزان آموزش داده میشود.
وی با بیان اینکه نرخ باسوادی استان به بیش از ۹۸ درصد رسیده است گفت: تلاش میکنیم نرخ باسوادی را با برگزاری دورههای فعلی به ۱۰۰ درصد برسانیم.
حسینی با اشاره به اینکه هدفگذاری امسال برای سوادآموزی آموزش سه هزار نفر است افزود: برگزاری سه دوره آموزشی با حضور افرد کمسواد و بی سواد و فراگیری آموزشها در مراکز یادگیری مشارکتی استان در سال جاری ادامه دارد که پیش بینی میشود از این تعداد هزار نفر در دوره سوادآموزی، ۷۰۰ نفر دوره تحکیم، هزار و ۳۰۰ نفر نیز در دوره انتقال آموزشهای لازم را فرا گیرند.
وی تصریح کرد: بر همین اساس حلقههای کتابخوانی، مسابقه کتابخوانی، مسابقه انشا نویسی و دیگر برنامههای جانبی در کلاسهای سوادآموزی استان در طول سال برگزار میشود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: یک مرکز یادگیری محلی مشارکتی در زندان مرکزی بیرجند داریم که علاوه بر سوادآموزی، به ارائه مهارتهای اساسی زندگی و شغلی نیز میپردازد.
۱۸ شهریور مصادف با هشتم سپتامبر، روز جهانی سوادآموزی است.