سمنان - ایرنا - مردم سمنان با میزبانی از ۲ هزار واحد تولیدی، صنعتی و معدنی از ضررها و آلودگی‌های این واحدها سهم می‌برند و از این رو، توجه به مسوولیت اجتماعی و حمایت‌های خرد در راستای توسعه و ترویج ورزش همگانی و قهرمان‌پروری جزو خواسته‌ها و حق آنان است؛ موضوعی که صاحبان کارخانه‌های متعدد در استان کمتر به آن توجه دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان به شکل کم‌سابقه‌ای طی سال شاهد غلظت غبار و آلودگی هواست که تکرار چندباره این پدیده و تغییر رنگ آسمانِ شهرها، مردم و کارشناسان را نگران کرده است و این مطالبه وجود دارد که واحدهای تولیدی در قبال مسوولیت اجتماعی خود ماهیانه مبلغی را در یک حساب مشترک پرداخت کنند تا با تجمیع پرداختی و عایدی آن بتوان ورزش این دیار را رونق بخشید.

اکنون بی‌توجهی و بی‌میلی صنایع استان سمنان در حمایت مالی از ورزش قهرمانی سبب گلایه فعالان عرصه ورزش شده است، چرا که انتظار دارند بیش از ۲ هزار واحد صنعتی و معدنی فعال استان نسبت به مسوولیت اجتماعی خود در قبال ورزش قهرمانی که ابزار تبلیغاتی قدرتمند نیز محسوب می‌شود، حرفه‌ای عمل کنند.

طبق آمارها، بخش صنعت و معدن ۳۴ درصد از اشتغال سمنان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.

براساس گزارش‌ها، پراکندگی و تنوع مواد معدنی در گستره ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربعی سمنان به گونه‌ای است که از معادن استان سالانه نزدیک به ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود و سهم استان از ۷۲ ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۴۲ نوع ماده معدنی است.

براساس آمارها، ۲۰ درصد از معادن کشور سهم سمنان است و این استان با داشتن ۶۲۶ معدن از نظر تعداد معادن رتبه پنجم و در شاخص استخراج رتبه ۶ کشور را دارد.

استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است.

مزایای حمایت صنایع از ورزش قهرمانی سمنان

حمایت مالی شرکت‌های خصوصی از تیم‌های ورزشی قهرمانی یک بازی ۲ سر برد محسوب می‌شود، چرا که شرکت خصوصی در ابتدای راه حمایت‌های چشمگیری از رشته‌های مختلف ورزشی انجام می‌دهند، اما در پی آن علاوه بر بهره‌برداری‌های تبلیغاتی، خود تیم‌های ورزشی هستند که با قدرت گرفتن حرفه‌ای با حضور در لیگ‌های مختلف داخلی و خارجی به منبع درآمد برای حامیان مالی تبدیل می‌شوند.

گزارش ارایه شده بخشی از جایگاه معادن سمنان در کشور است و استان در شاخص استخراج رتبه ششم کشور را به خود اختصاص داده که جایگاهی قابل توجه و نشان از رونق این شاخه از صنعت در کنار ذخایر خدادادی است، اما حمایت از تیم‌های ورزشی و عمل به مسوولیت اجتماعی در این بخش اقتصادی کمترین حرکت و اقدامی وجود ندارد و انتظار است سازمان‌های مردم نهاد و مسوولان حمایت از ورزش قهرمانی را از معدن‌داران استان مطالبه کنند.

استان سمنان علاوه بر بخش معدنی در بخش صنعتی نیز قطب کشور محسوب می شود و نزدیک به یک‌هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی شامل بزرگ، متوسط و کوچک در استان فعال است که ۲۰ درصد صنایع متوسط به بالا هستند و به عنوان نمونه کشوری در بخش صادرات معرفی شده‌اند، اما نقشی در حمایت از ورزش قهرمانی استان سمنان ایفا نمی‌کنند.

معافیت مالیاتی راهبرد حمایتی دولت برای توسعه ورزش

طبق ماده ۴۳ قانون ششم توسعه، معادن و صنایع معدنی علاوه بر عوارض آلایندگی تا یک درصد از فروش خود را باید برای عوارض آسیب‌های عمومی پرداخت کنند و علاوه بر این باید ۲ درصد از عوارض فروش معادن به شهرداری‌ها پرداخت شود؛ بنابراین با توجه به وجود معادن غنی و برداشت سالانه نزدیک به ۲۲ میلیون تن مواد معدنی در منطقه می‌توان با وصول عوارض، کمک بزرگی برای شهرداری و حمایت از ورزش قهرمانی داشت.

طی ساله‌های گذشته با پیگیری دولت و تصویب نمایندگان مجلس، قوانین و مشوق‌های خوبی برای ایجاد انگیزه در راستای حضور فعال صاحبان صنایع در ورزش و حمایت از رشته‌های مختلف و تعالی آنها برای جذب شهروندان به خصوص قشر جوان و تامین سلامتی و نشاط اجتماعی مصوب شد.

یکی از روش‌های غیرمستقیم حمایت دولت از ورزش در سال‌های گذشته، حمایت‌های مالیاتی بود که یکی از آنها معافیت مالیاتی برای باشگاه‌های ورزشی است که برابر ماده ۱۳۴ قانون مالیات‌های مستقیم، مخصوص مکان‌های با پروانه فعالیت معتبر از وزارت ورزش و جوانان است.

طبق مقرات باید صنایع و معادن استان سمنان بخشی از درآمد خود را برای اجرای مسئولیت اجتماعی به فعالیت‌های مختلف ورزشی اختصاص دهند.

اگر ۲ هزار واحد تولیدی مستقر در سمنان هر کدام ماهانه دست‌کم ۲۰ میلیون ریال در قبال مسوولیت اجتماعی برای توسعه ورزش این استان پرداخت کنند، ورزش استان ماهانه ۲۰ میلیارد ریال پشتوانه مالی خواهد داشت که موثر در ترویج و توسعه ورزش همگانی، قهرمان‌پروری و نشاط افزایی است.

ورزش، مزیت‌های پرداختن به آن و اثرش در نشاط‌افزایی نقل هر محفل رسمی و صمیمی است، اما چقدر برای عملیاتی شدن این مهم تلاش می‌شود و چقدر بخش‌های مختلف پای کار هستند!؟

امروزه قشرهای مختلف مردم ایران به خصوص جوانان و نوجوانان توسعه ورزش قهرمانی را یکی از وظایف اصلی دولت می‌دانند؛ درحالی که در دنیا دولت‌ها هیچگونه حمایت مادی از رشته‌های ورزشی انجام نمی دهند و این امر را به بخش خصوصی می‌سپارند و کم‌توجهی صنایع به مسوولیت اجتماعی خود در این بخش ضرورت توجه به انجام کارهای فرهنگی و ترغیبی را دوچندان می‌کند.

استان سمنان در رشته‌های ورزشی مختلف مانند فوتبال ساحلی، فوتسال، رشته‌های رزمی، هاکی، بدمینتون و تیراندازی در کشور حرف برای گفتن دارد و ورزشکاران نام‌آور و مدال‌آوری را در عرصه ملی داشته است و حمایت از این ورزشکاران قهرمان بدون شک جایگاه استان را در ورزش قهرمانی ارتقا می‌دهد و ورزش استان را متحول می‌کند.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.