قم- ایرنا- معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم گفت: با توجه به افزایش تقاضای خانواده‌ها برای سرویس مدارس در سال جاری، سازمان تاکسیرانی باید با افزایش ظرفیت سرویس مدارس پاسخگوی خانواده‌ها باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم روز شنبه در جلسه هماهنگی سرویس مدارس قم ، افزود: امسال تقاضا برای سرویس مدارس افزایش یافته و خانواده‌ها خواستارند تا فرزندان را با سرویس تحت نظارت تاکسیرانی به مدرسه بفرستند.

وی اضافه کرد: سرویس مدارس به‌صورت رسمی تحت نظارت سازمان تاکسیرانی است و رانندگان نیز باید تحت آموزش قرار گیرند.

وی ادامه داد: باید ظرفیت شرکت‌های مرتبط با سرویس مدارس افزایش یابد تا بتوانیم پاسخگوی تقاضای خانواده‌ها باشیم.

حسینی با اشاره به این‌که امسال سرویس مدارس به‌طور کامل به سازمان تاکسیرانی سپرده شده، گفت: آموزش و پرورش باید بتواند به ماموریت اصلی که تعلیم و تربیت است، بپردازد.

راه‌اندازی شعبه رسیدگی به تخلفات رانندگان سرویس مدارس

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم نیز در این جلسه گفت: شرایطی برای رانندگان سرویس مدارس درنظر گرفته شده که باید آنان تمام این شرایط را دارا باشند.

سعید کاویانی با اشاره به استعلام راننده و شرایط اتومبیل، اضافه کرد: سه تخلف از جمله عبور از چراغ قرمز و انحراف به چپ باعث می‌شود تا یک سال راننده شرایط حضور در سرویس مدارس را نداشته باشد.

وی با تاکید بر دارا بودن گواهی معتبر عدم اعتیاد و عدم سوپیشینه برای راننده‌ها، ادامه داد: آموزشی برای اولیا، مربیان، دانش‌آموزان و رانندگان سرویس مدارس در نظر گرفته شده که باید انجام شود.

وی با اخطار نسبت به واگذاری سرویس مدارس به راننده‌ای غیر از رانندگان تایید صلاحیت شده، تصریح کرد: شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات رانندگان در تعزیرات مستقر است که تخلفات مرتبط با سرویس مدارس خارج از نوبت و به‌صورت ویژه رسیدگی می‌شود.

ضرورت نصب هولوگرام بر روی سرویس مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز دراین جلسه با اشاره به بخشنامه جدید هیات وزیران در ارتباط با سرویس مدارس، گفت: امسال آموزش و پرورش نقشی در تامین سرویس مدارس ندارد.

علیرضا رحیمی با اشاره به حساسیت موضوع سرویس مدارس، افزود: به‌ همه مدیران تاکید شده تا روان شدن این موضوع همراهی لازم با اولیا و رانندگان را داشته باشند.

وی تاکید کرد: رانندگان باید آموزش‌های لازم را دریافت کنند و هولوگرام مخصوص سرویس مدارس را روی خودرو نصب کنند.

وی گفت: در روستاها از سه سال پیش مصوبه شورای آموزش و پرورش بوده که هزینه یک سوم سرویس مدارس را آموزش‌وپرورش، یک سوم بخشداری‌ها و یک‌سوم دیگر را اولیا پرداخت کنند؛ ولی مشکل کنونی نبود سرویس است که باید راهکار اصولی برای آن اندیشیده شود.

افزایش ۸۰ درصدی تقاضا برای سرویس مدارس

مدیرعامل سازمان نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: امسال تمام اقدامات برای ساماندهی سرویس مدارس به شهرداری و بلاخص تاکسیرانی واگذار شده است.

قاسم طالبی افزود: به‌دلیل کم بودن زمان برای انجام مراحل قانونی، پیش ثبت نام سرویس مدارس با دریافت مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به صورت علی‌الحساب انجام شد تا پس از تصویب نرخ‌نامه، مراحل تکمیلی انجام شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته شهرداری قم سرویس مدارس را برای ۱۴ هزار و ۷۰۰ دانش‌آموز در ۱۵۳ مدرسه ساماندهی کرد که نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۵۰ درصد افزایش یافته بود.

وی خاطرنشان کرد: اما امسال تاکنون ۲۲ هزار دانش‌آموز از یک‌هزار و ۱۹۰ مدرسه در سامانه سپند ثبت‌نام کرده‌اند و پیش‌بینی می‌کنیم این تعداد به ۳۵ هزار نفر افزایش یابد.

طالبی گفت: امسال تعداد دانش‌آموزان نسبت به پارسال ۸۰‌ درصد افزایش یافته، ولی شرایط احراز صلاحیت برای رانندگان سخت‌تر شده‌است.

به گفته وی، ۱۲ شرکت ارایه دهنده خدمات برای سرویس مدارس در استان فعالیت دارند که تاکنون ۶ شرکت توانسته‌اند ضمانت نامه لازم برای سرویس مدارس را ارایه دهند.