پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان، در اقدامی معنادار و رسمی، طی پیامی انتصاب این سه وزیر جدید را تبریک گفت و ضمن اشاره به اهمیت صد سالگی روابط دوجانبه ایران و مجارستان در سال آینده، بر توسعه و تقویت روابط اقتصادی دو کشور تأکید کرد. این پیام نه تنها بیانگر تمایل عمیق مجارستان برای گسترش همکاریهای اقتصادی با ایران، بلکه نشانهای از آماده بودن دو کشور برای برداشتن گامهای جدید و جدی در مسیر همکاریهای اقتصادی و تجاری است.
در این میان، دولت جدید ایران با چالشهای بزرگی در حوزه اقتصادی روبهروست. دکتر پزشکیان در اولین روزهای فعالیت دولت خود، بر ضرورت دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی که در برنامه توسعه کشور هدفگذاری شده تأکید و اعلام کرد تحقق این هدف بزرگ نیازمند ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی است که این مهم تنها از طریق حل مشکلات با کشورهای دیگر و تقویت دیپلماسی اقتصادی ممکن خواهد شد.
همچنین پزشکیان هفته گذشته در نشست با «فعالان و تشکلهای اقتصادی» استان خراسان رضوی با بیان اینکه دوام و قوام دولت به رونق صنعت، تولید و تجارت وابسته است، تصریح کرد: "اگر تولید و تجارت نباشد یا رونق نداشته باشد، دولت هم دوام و رونق نخواهد داشت. " وی بر لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای فعالیت تاجران، صنعتگران، و تولیدکنندگان تأکید کرد و متعهد شد دولت چهاردهم با بهرهگیری از ظرفیتهای وزارت امور خارجه و اتاقهای بازرگانی، زمینههای لازم برای تسهیل صادرات و واردات و رونق اقتصاد و تجارت کشور را فراهم کند.
این رویکرد دولت جدید ایران که بر تقویت و حمایت از بخشهای تولیدی و تجاری تأکید دارد، به خوبی با پیام وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان همپوشانی دارد. سیارتو در پیام خود تأکید کرد که مجارستان آماده است تا در سالهای آینده روابط اقتصادی خود با ایران را گسترش دهد و این همکاریها را به سطح جدیدی برساند.
وزرای کلیدی دولت ایران بهویژه سید محمد اتابک در حوزه صنعت، معدن و تجارت و دکتر عبدالناصر همتی در امور اقتصادی و دارایی (رئیس ایرانی اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی)، نقش مهمی در توسعه زیرساختهای صنعتی و ایجاد بسترهای جدید همکاریهای اقتصادی ایفا خواهند کرد. در کنار این دو، دکتر عباس عراقچی بهعنوان وزیر امور خارجه میتواند با تقویت دیپلماسی اقتصادی نقشی اساسی در گسترش روابط ایران با مجارستان و دیگر کشورها ایفا کند.
در شرایطی که اقتصاد ایران نیازمند جذب سرمایهگذاریهای خارجی است، تعمیق روابط با کشورهایی مانند مجارستان در اروپای مرکزی میتواند در تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی کشور نقش مؤثری ایفا کند. برگزاری پنجمین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی در سال ۲۰۲۵ در بوداپِست نیز میتواند نقطه عطفی در این روابط باشد و مسیر پروژههای مشترک در حوزههای صنعت، فناوری و انرژی را هموار سازد.
اکنون، ایران و مجارستان در آستانه دوره نوینی از روابط قرار دارند که میتواند با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، به توسعه و شکوفایی بیشتر اقتصادی بیانجامد. این تعاملات اقتصادی و تجاری که با همافزایی رویکردهای دولت جدید ایران همپوشانی دارد، میتواند بهعنوان الگویی موفق برای همکاریهای بینالمللی در قرن جدید مطرح شود.