به گزارش ایرنا، کنگره علمی سالیانه پژوهش و فناوری دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در ارومیه برگزار شد و در آن، دهها پژوهشگر حوزه طب از سراسر ایران اسلامی و حتی برخی از کشورهای همسایه حضور داشتند که سطح علمی آن را بسیار بالا برده بود.
در این کنگره علمی علاوه بر ثبت نام بیش از چهارهزار نفر در سایت، افزون بر سه هزار مقاله و طرح فناورانه دریافت شد که نسبت به دوره گذشته افزایش بیش از ۳۰ درصدی داشت.
هوش مصنوعی و علوم داده، جوانی جمعیت، فرزندآوری و درمان ناباروری؛ تجاری سازی و فناوری های نوین پزشکی، سلول های بنیادی، سلول درمانی و پزشکی بازساختی از جمله محورهای این کنگره به شمار می روند که در هر کدام از آنها دهها مقاله علمی ارسال شده و مورد داوری قرار گرفته است.
البته علاوه بر آن آخرین مقالات در خصوص بیماری های واگیر و اختلالات ایمنی، خون شناسی و سرطان، سلامت دهان و دندان، بیولوژی محاسباتی و بیوانفورماتیک، طب سالمندی و توان بخشی، طب ایرانی و گیاهی، پرستاری و ایمنی بیمار، بهداشت باروری و مامایی، چالشهای پساپاندمی کووید ۱۹، اخلاق پزشکی و حقوق سلامت، علوم اعصاب و بهداشت روان، بیماری های غیرواگیر، بیماری های نوپدید و بازپدید، بهداشت عمومی و سلامت اجتماعی، سلامت در حوادث بلایا و فوریت ها، تغییرات اقلیم و سلامت، طب مکمل غذا و تغذیه، ژنتیک ژن درمانی و پزشکی شخصی سازی شده، -دارو درمانی کشف و ارزیابی داروهای نوین، نوآوری و روشهای نوین تشخیصی و درمانی، مدیریت سیاست گذاری و اقتصاد سلامت و همچنین فناوری اطلاعات سلامت و انفورماتیک پزشکی در این کنگره ارائه شد و مورد توجه پژوهشگران نیز قرار گرفت.
ارسال سه هزار و ۷۰۰ مقاله از سراسر کشور به کنگره
دبیرکل بیست و پنجمین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بین المللی سالیانه پژوهش و فناوری دانشجویان علوم پزشکی کشور در این خصوص گفت: هدف از برگزاری این کنگره به اشتراک گذاری یافته های محققان و پژوهشگران عرصه علوم پزشکی و کمک به اعتلای سطح علمی دانشجویان و ترغیب اساتید و دانشجویان سایر کشورها جهت تبادل به روزترین اطلاعات علمی و پزشکی جهان بوده است.
ثنا موسوی افزود: از سه هزار و ۷۰۰ مقاله که از سراسر کشور به کنگره ارسال شده، ۸۹۲ مقاله جهت ارائه مورد پذیرش قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در بخش بین الملل ۴۰ میهمان از کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در کنگره حضور دارند.
وی اظهار کرد: همچنین مقاله هایی از کشورهای آمریکا و فنلاند دریافت شد که نشان دهنده سطح بالای علمی کنگره است.
پژوهش کاربردی باید به حل مسائل کشور منتهی شود
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این کنگره گفت: باید با پژوهش، نیازهای فعلی و آینده کشور در حوزه سلامت را پاسخ داد و به عرصه علم و فناوری ورود کرده و به مرجعیت علمی برسیم.
یونس پناهی افزود: اگر پژوهش پاسخگوی نیاز مردم نباشد و یا پیشگویی و پیش بینی لازم را از مسائل و مشکلات آینده حوزه سلامت ارایه ندهد، نباید عنوان پژوهش را به آن نسبت داد چراکه پژوهش باید کاملا کاربردی و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
وی تاکید کرد: نباید پژوهش را محدود و منتهی به چاپ مقاله کنیم بر کاربردی بودن و حلال مشکل بودن پژوهش باید توجه ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: چاپ مقاله لازم است اما کافی نیست، دانشجوها برای هر یک از مقاله ها و پژوهش ها باید خروجی در نظر بگیرند، چرا که ما نمیتوانیم مدعی داشتن دانشمندان برتر و یا مقالات علمی معتبر باشیم اما در حوزه تولید مواد اولیه نیازمند کشورهای با رتبه علمی پایین تر باشیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: با توجه به اینکه دانشجویان از ۲ سال گذشته در جریان محتوای علمی کنگره قرار گرفته اند، سطح علمی و استقبال از این کنگره از کیفیت بالایی برخوردار بوده است.
پناهی اظهار کرد: حضور چشمگیر و فعال دانشجویان در این کنگره از جمله نقاط مثبت این دوره بوده و باید توجه داشته باشیم اگر می خواهیم در تمدن نوین اسلامی به مرجعیت علمی نایل شویم و جزو سرآمدان عرصه علم و فناوری باشیم، باید دانشجویان را در تمام ابعاد پژوهشی دخیل کنیم.
وی گفت: یکی از کارهای جالب که در این کنگره صورت گرفت، این بود که محورهای ویژه برای کنگره در نظر گرفته شده به طوری که این محورها در راستای نیازهای حوزه سلامت کشور است.
حمایت مرکز توسعه انتشارات و اطلاعات علمی وزارت بهداشت از طرح های تحقیقاتی دانشجویان
سرپرست مرکز توسعه انتشارات و اطلاعات علمی وزارت بهداشت هم گفت: این کنگره یکی ازبزرگترین و علمی ترین کنگره هاست که دانشجویان رکن اصلی آن به شمار می روند.
فریبا حیدری افزود: قسمت عمده این کار برعهده دانشجویان است که بتوانند کارهای تحقیقاتی خود را در حیطه پایان نامه یا طرح های پژوهشی ارائه کنند و باید توجه داشت که اگر این تولیدات علمی نباشد، هیچ وقت به پیامد نهایی که همان تولید محصول و فناوری است، دست نخواهیم یافت.
وی اضافه کرد: مرکز توسعه انتشارات و اطلاعات علمی وزارت بهداشت از تحقیقات دانشجویان در قالب پایان نامه یا طرح پژوهشی حمایت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، برگزاری کنگره های علمی یکی از مهمترین برنامه ها در راستای تضارب آرا و بررسی ابعاد مختلف توسعه علمی به ویژه در حوزه علوم پزشکی است که می تواند در توسعه علمی و فناورانه و پاسخ به نیازهای پزشکی و بهداشتی مردم ایران اسلامی در عرصه های مختلف و تخصص های گوناگون جواب داده و آینده ای روشن را برای اعتلای علمی، پژوهشی، پزشکی و درمانی کشور فراهم کند.
البته باید از ظرفیت این کنگره ها در تبیین نتایج مقالات و استفاده پزشکان و فعالان عرصه درمانی و همچنین مردم و استفاده کنندگان از خدمات درمانی بیش از پیش استفاده شود.