به گزارش روز یکشنبه ایرنا از نشریه صبح جنوب چین، دینگ لییون یکی از متخصصان ساختوساز هوشمند از دانشگاه علم و فناوری «خوآجونگ» ووهان در همین راستا، اظهار داشت: این نمونه آجرها ماه آینده با فضاپیمای باری «تیانجو-۸» (Tianzhou) به ایستگاه فضایی تیانگونگ ارسال خواهند شد.
ایستگاه فضایی تیانگونگ یک ایستگاه فضایی مداری است که توسط چین ساخته شده و در مدار پایین زمین (LEO) قرار دارد. این ایستگاه فضایی در ارتفاع تقریبی ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته است و به دور زمین میچرخد.
تیانگونگ بخشی از برنامه فضایی بلندمدت چین است و برای انجام تحقیقات علمی، فناوریهای فضایی و مأموریتهای طولانیمدت فضانوردی طراحی شده است.
بنا به گزارش رسانههای چینی، پکن قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ برای اکتشافات علمی و توسعه منابع خود یک پایگاه تحقیقاتی به نام «ایستگاه بینالمللی تحقیقات قمری» (ILRS) در نزدیکی قطب جنوب ماه بسازد.
دینگ و تیمش قصد دارند ببینند این نمونهها در یک آزمایش سهساله تحت تابش و تغییرات دما چگونه تجزیه میشوند.
وی با بیان اینکه ما میتوانیم سختی آجرها را به ۱۰۰ مگاپاسکال برسانیم تا از بتن هم محکمتر باشد، افزود: تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این آجرها میتوانند در محیط خشن ماه مقاومت کنند، مورد نیاز است.
یک آجر استاندارد از خاک رس به شکل معمول دارای سختی بین ۱۰ تا ۲۰ مگاپاسکال است، ولی آجرهای با استحکام بالا که در کاربردهای خاص استفاده میشوند، میتوانند تا ۵۰ مگاپاسکال سختی داشته باشند.
این متخصص چینی همچنین بیان کرد: ما برای شبیهسازی محیط سطح ماه، خاک در یک قالب گرافیتی تحت فشار قرار دادیم تا در حالت خلا پخته شود.
تیم دینگ طراحیهایی برای این پایگاه تحقیقاتی ارائه دادهاند که شامل یک «سفینه ماهی گلدانی» به شکل تخممرغ است که میتواند به صورت سهبعدی در ماه چاپ یا با استفاده از آجرهای خاک ماه و با کمک یک ربات بر روی سطح ماه مونتاژ شود.
همچنین گزینه دیگر این است که ربات آجرها را بپزد و سپس با استفاده از سازههای ترکیبی مشابه آنچه در معماری سنتی چین استفاده میشود، آنها را مونتاژ کند.