مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: پیش بینی می شود امسال حدود ۳۰ هزار تن انگور از تاکستان‌های این شهرستان برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۶۴ درصد افزایش نشان می دهد.

به گزارش ایرنا، رضا مقدم روز یکشنبه در حاشیه بازدید محمدرضا رضایی فرماندار میاندوآب از باغ‌های انگور روستای نصیرکندی این شهرستان اظهار کرد: انگور دومین محصول باغی میاندوآب بوده و بیش از یک هزار و ۶۴۰ هکتار از باغ های شهرستان به این محصول اختصاص دارد.

وی با اشاره به فعالیت یک هزار و ۷۶۱ بهره بردار باغی در امر تولید و برداشت انگور در شهرستان، افزود: انگور بیشتر بصورت تازه خوری و بخشی از محصول نیز با فرآوری و تبدیل به آب غوره، کشمش و شیره انگور به بازار مصرف عرضه می شود.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: پنج واحد صنعتی کشمش خشک کنی در مجموع با ظرفیت تولید سالانه چهار هزار و ۶۰۰ تن کشمش در شهرستان میاندوآب فعال است، کشمش بصورت سنتی و خانگی نیز تولید می شود، پیش بینی می شود امسال بیش از ۶ هزار تن کشمش در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی با بیان اینکه در راستای اجرای سیاست های ستاد احیای دریاچه ارومیه و به منظور ارتقای بهره وری آب در تولید محصولات باغی، در سال‌های اخیر طرح حذف و جایگزینی باغات قدیمی و کم بازده (درجه ۳) با ارقام کم آب بر و اقتصادی در شهرستان میاندوآب اجرا می شود، افزود: در سال گذشته این طرح در بیش از ۸۵ هکتار از باغات میاندوآب اجرا شد و پیش بینی می شود امسال اجرای طرح حذف و جایگزینی باغات درجه ۳ به ۱۴۵ هکتار افزایش یابد.

وی با اشاره به احداث باغ انگور رقم موندراپ در روستای نصیرکندی شهرستان میاندوآب ادامه داد: در این باغ قدیمی و کم بازده ۷۰۰ درخت انگور به‌ روش سنتی کشت شده بود که با حذف درختان انگور قدیمی، تسطیح و احداث باغ بصورت ایستاده در اردیبهشت ماه سال جاری، تعداد نهال های جدید غرس شده در باغ با افزایش ۲ برابری به یک هزار و ۶۵۰ اصله نهال موندراپ انگور رسید که در سال سوم به مرحله باردهی اقتصادی می رسند.

دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجان‌غربی است.

میاندوآب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.