سمنان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان با اشاره به لزوم جلوگیری از هدررفت آب ناشی از فرسودگی شبکه در راستای مدیریت مصرف این مایع حیاتی گفت: فرسودگی شبکه آبرسانی حدود ۱۵ درصد در هدر رفت منابع آبی استان نقش دارد.

منصور کشاورزیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور میانگین ۶۵ لیتر بر ثانیه آب آشامیدنی سمنان به دلیل فرسودگی شبکه آبرسانی این استان هدر می‌رود.

وی ادامه داد: گرمای هوا و افزایش مصرف آب آشامیدنی عامل ایجاد ناترازی در شبکه آبرسانی شهرهای مختلف استان سمنان به ویژه در شهرهای سمنان، شاهرود و شهمیرزاد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان یادآور شد: سه شهر سمنان، شاهرود و شهمیرزاد در مجموع با ۳۰۵ لیتر بر ثانیه کسری آب مواجه است.

کشاورزیان با اشاره به همراهی بیش از پیش مشترکان با شرکت آب و فاضلاب در راستای پایداری شبکه آبرسانی گفت: میانگین سرانه مصرف آب در استان متناسب با میزان کشوری و حدود ۱۵۰ لیتر بر ثانیه در هر شبانه‌روز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان تصریح کرد: استفاده از سایبان برای کولرهای آبی در شهرهای گرم استان، سرشیرهای مخلوط و انتقال زمان آبیاری فضای سبز از روز به ساعات شب، برخی از توصیه ها برای صرفه‌جویی در مصرف آب است.

به گزارش ایرنا، شرکت آب و فاضلاب سمنان ۲۸۱ هزار و ۵۶۰ مشترک شهری و ۷۱ هزار و ۳۸۱ مشترک روستایی دارد.

با توجه به میزان داشته‌های منابع آبی، صرفه‌جویی و مصرف بهینه در برهه کنونی به طور صرف نمی‌تواند جوابگوی تامین آب آشامیدنی شهروندان باشد و باید راهکارهایی برای گذر از این شرایط اندیشیده شود.

سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آب‌های زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفه‌جویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.

طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز سمنان، آب استحصال می‌شود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی این استان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاه‌های آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.

شرکت آب و فاضلاب سمنان ۲۸۱ هزار و ۵۶۰ مشترک شهری و ۷۱ هزار و ۳۸۱ مشترک روستایی دارد.

۸۲۴ میلیون مترمکعب آب مصرفی سمنان از محل منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنات و ۱۹۲ میلیون متر مکعب از محل منابع آب‌های سطحی شامل رودخانه و نهرها تامین شده است.

از میزان آب مصرف شده از محل منابع آب زیرزمینی، ۸۳ درصد در بخش کشاورزی، ۱۳ درصد در بخش آشامیدنی و چهار درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود و از ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب سطحی مصرف شده، ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد در بخش صنعت است.