تهران- ایرنا- هفته گذشته بود که گزارشی از عملکرد دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد که شامل آمارهای مربوط به دفتر موسیقی طی سه سال گذشته بود. بررسی این آمار نشان می‌دهد که دفتر موسیقی با آمارهایی نظیر ۴۵۰۰ نوبت اجرای کنسرت و حتی برنامه‌ریزی پروژه جدیدی به نام «چهار فصل موسیقی ایران»، دوران باثباتی را در سال‌های گذشته پشت سرگذاشته است.

امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی ایرنا، درباره گزارش عملکرد سه‌ساله‌ای که از دفتر موسیقی منتشر شده، می‌گوید: در هفته‌های گذشته برخی از هنرمندان از ما خواستند تا گزارشی از عملکرد دفتر موسیقی منتشر کنیم. بیشتر کسانی که این انتظار را از ما داشتند، موزیسین‌هایی بودند که فعالیت مستمر در عرصه موسیقی دارند و حتی برخی از هنرمندان مستقل هم می‌خواستند عملکرد دفتر موسیقی را مورد ارزیابی قرار دهند.

او ادامه می‌دهد: ما تصمیم گرفتیم تا گزارش عملکرد سه سال گذشته را منتشر کنیم. همان‌طور که می‌دانید من حدود ۹ ماه است که در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور دارم و پیش از من برادر عزیزم محمد الهیاری این مسئولیت را برعهده داشت.

سمیعی می‌گوید: شما اگر آمارها را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که دفتر موسیقی در دوران آقای الهیاری هم بسیار شکوفا بود و رضایت اهالی موسیقی از مدیریت ایشان در سطح بالایی قرار داشت. در گواه این ادعا همین بس که هر زمان زمزمه‌ جابه‌جاییِ آقای الهیاری از دفتر موسیقی به گوش رسید، اهالی موسیقی حمایت ویژه‌ای از او داشتند.

مدیرکل دفتر موسیقی می‌گوید:‌ برخی می‌گفتند که ما فقط باید گزارش عملکرد همین ۹ ماه گذشته را منتشر کنیم، اما دور از انصاف بود که عملکرد آقای الهیاری را نادیده بگیریم. سال گذشته که ۹ ماه از مدیریت دفتر موسیقی در اختیار آقای الهیاری بود و سه ماهه‌ پایان سال را هم من در خدمت اهالی موسیقی بودم؛ آمار اجراهای صحنه‌ای به ۴۵۰۰ اجرا رسید که در نوع خودش رکورد مهمی است.

سمیعی تاکید می‌کند: خوشبختانه آمارها اثبات می‌کند که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال‌های گذشته، با وجود اینکه بودجه‌ لازم را در اختیار نداشته، توانسته است فضای موسیقی را به سمت روزهای بهتری سوق دهد.

او درباره برنامه‌هایی که برای دفتر موسیقی در نظر دارد، می‌گوید: همه تلاش من این است که بتوانم چند موضوع مهم را در عرصه موسیقی پیش ببرم؛ نخست آن‌که مساله کپی‌رایت را دنبال کنیم و بتوانیم از راه دیده شدن آثار اهالی موسیقی در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی، برای اهالی موسیقی درآمد ایجاد کنیم.

سمیعی ادامه می‌دهد: مساله مهم دیگر، برگزاری جشنواره‌هاست. جشنواره مهمی مانند جشنواره موسیقی فجر باید هرساله به سمت شکوفایی بیشتر برود تا به جایگاه واقعی خودش در عرصه بین‌المللی برسد. برای این دوره از جشنواره موسیقی فجر هم برنامه‌های مدونی داریم.

مدیرکل دفتر موسیقی تاکید می‌کند: برای جشنواره موسیقی نواحی هم برنامه‌های زیادی داریم و امیدواریم که بتوانیم امسال دوره‌ای موفق همراه با تغییرات مثبت را در جشنواره داشته باشیم.

او در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای حمایت از اهالی موسیقی ایرانی دارید، می‌گوید: ما برای ایجاد جریانی حرفه‌ای و سیال در عرصه موسیقی ایران، نواحی و کلاسیک؛ پروژه‌ «چهار فصل موسیقی ایران» را تعریف کرده‌ایم که در ۶ ماهه‌ دوم سال جاری فعالیتش را آغاز می‌کند و اجراهای متعددی را در سالن‌های کوچه به صحنه می‌برد.