سنندج- ایرنا- کارگردان و تهیه کننده مستند «دیگران» گفت: یکی از اهداف اصلی من از ساخت این مستند، برجسته کردن نقش و تاثیر ایرانی‌ها در کمک به مردم حلبچه بعد از بمباران شیمیایی این شهر توسط رژیم بعث بود.

فرید آریانژاد شامگاه دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فیلم دیگران ژانر مستند داستانی است و جزو مستندهای بلند محسوب می شود، ضمن اینکه داستان واقعی است و شبکه های تلویزیونی زیادی از جمله رسانه های داخلی در استان و کردستان عراق روی آن کار کرده‌اند.

وی افزود: چیزی که برای من در این فیلم اهمیت داشت، این بود که از دید دیگری به فاجعه‌ای که همه بشریت را تحت تاثیر قرار داد، نگاه کردم.

کارگردان و تهیه کننده مستند «دیگران» ادامه داد: معتقدم تاثیر کمک ایرانی ها به مردم حلبچه در بمباران شیمیایی که حدود ۴۰ سال قبل انجام شد، مهجور ماند و فقط گفته شد که ایرانی ها کمک کردند ولی اینکه چه کمک هایی شد، چندان رسانه‌ای نشد و ما سعی کردیم در این فیلم، انسان دوستی و کمک ایرانی‌ها را برجسته کنیم و روی آن مانور دهیم.

آریانژاد تاکید کرد: فیلم ضد جنگ است و اول فیلم هم این جمله گفته شده که تمام جنگ‌ها با شلیک یک گلوله شروع می شود ولی هیچگاه تمام نمی شود.

وی به این هم اشاره کرد که ساخت این مستند کار بسیار سنگین و طاقت فرسایی بود، چراکه فیلم برداری هم در ایران و هم کردستان عراق از جمله حلبچه، سلیمانیه و اربیل انجام شده است.

کارگردان و تهیه کننده مستند «دیگران» با بیان اینکه امیدوارم پیام فیلم به مخاطب انتقال یافته باشد، اضافه کرد: به نظرم این فیلم شکل جدیدی از مستندسازی است، چراکه وقتی به مستندهای دیگر و کار فیلم سازان کُرد نگاه می کنیم، شاید اغلب به فرم خاصی از ساخت فیلم به لحاظ لوکیشن و انتخاب موضوع عادت کرده‌ایم.

آریانژاد گفت: احساس می کنم اغلب فیلم سازان استان و کُرد، علاقمند به ساخت فیلم در فضای سنتی و روستایی هستند و علاقه‌ای به کار در فضای شهری ندارند ولی ما تلاش کردیم در این فیلم به سنندج و مناسبات این شهر نزدیک شویم.

به گزارش ایرنا، فیلم داستانی«دیگران» یکی از جدیدترین تولیدات شبکه استانی کردستان است که با همکاری اقلیم عراق و به تهیه‌کنندگی و کارگردانی فرید آریانژاد و نخستین کار بین‌المللی شبکه استانی کردستان است.

مستند «دیگران»، زندگینامه دختر بچه‌ گمشده ۲ ماهه به نام ژیان کامران (مریم باروتچیان) که تمام اعضای خانواده‌اش را در زمان بمباران شیمیایی شهر حلبچه توسط رژیم بعث، از دست داده بود، را به تصویر می‌کشد که این کودک ۲ ماهه از این حادثه جان سالم به در برده و زنده ماند و بعد از انتقال به پرورشگاه توسط خانواده‌ای ایرانی به زندگی ادامه داد اما بعد از ۲۷ سال به دیار خود برگشت و اکنون در اقلیم کردستان عراق به سر می‌برد.

آریانژاد که تهیه‌کنندگی و کارگردانی«دیگران» را بر عهده دارد، متولد سال ۱۳۵۹ و اهل سنندج است. آریانژاد که از برنامه‌سازان خوب و موفق شبکه استانی کردستان به شمار می‌آید، دارای مدرک کارشناس ارشد در رشته تئاتر از دانشگاه تهران است. وی سالیان سال است ‌که در حوزه‌های مختلف برنامه‌سازی مشغول به فعالیت است.

فیلم‌های کوتاه«رنج»، «قلماسک»، «آن سوتر»، «زخم»، «برف در اینجا»، «سال‌هایی که گذشت»، «مادری که می‌شناسم» و «میشه نری» و از سویی فیلم‌های مستندی همچون«یاد استاد»، «رد پای یک سرباز»، «آقای پهلوان»، «اینجا چراغی روشن است»، «دوزخ برزخ بهشت»، «بند جوانان» و «هزار تپه» از آثار این هنرمند به شمار می‌آیند.

اسفند سال ۱۳۶۶ و در روزهای پایانی جنگ ایران و عراق دولت بعث با دستور مستقیم صدام اقدام به بمباران شیمیایی مردم حلبچه کرد.

بمباران شیمیایی حلبچه که به نام عملیات انفال بود علیه ساکنان مناطق کردنشین عراق انجام گرفت.

در این روز وحشتناک‌ترین جنایت انسانی رقم خورد و بسیاری از افراد کشته و تعداد زیادی بی خانمان شدند.