تهران-ایرنا- قاسم جومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور آماده میزبانی از مذاکرات صلح بین آذربایجان و ارمنستان است.

به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا از "آناتولی", بر اساس بیانیه ریاست جمهوری قزاقستان، اظهارات توکایف در گفتگوی تلفنی با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان بیان شد.

بر اساس بیانیه ریاست جمهوری آذربایجان، علی اف گفت که پیشنهاد برگزاری این مذاکرات در آستانه پایتخت قزاقستان برای باکو "قابل قبول" است.

این درحالی است که در ماه مه، قزاقستان میزبان نشست وزرای خارجه دو کشور در شهر آلماتی بود.

به گزارش ایرنا، روز گذشته، وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که کشورش پیش نویس توافق پیمان صلح را به باکو تحویل داده و منتظر پاسخ است.

آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان گفت که این پیش نویس دهمین اصلاحیه از موارد توافق شده در رابطه با پیمان صلح ایروان و باکو است.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از ۲ طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد.

در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان، یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

در روزهای گذشته، دولت ارمنستان برای برقراری ثبات و امضای معاهده صلح، با واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد.