به گزارش ایرنا، مهر ماه فصل تهیه نوشت افزار، کیف و کفش و دیگر ملزومات برای نوآموزان و دانشآموزان است والدین تلاش می کنند تا در این روزها لوازم مورد نیاز فرزندان خود را برای آغاز یک سال تحصیلی جدید تهیه کنند.
خانواده ها در سطح بازار و مغازه های اطراف شهر مشغول خرید لوازم التحریر هستند؛ البته بازدید میدانی در بازار نوشت افزار یاسوج نشان می دهد که آنچنان هم حال این صنف خوب نیست و مردم و برخی فروشندگان از برخی مشکلات ناراضی هستند.
خانواده ها درج نشدن قیمت ها بر روی لوازم نوشت افزار، چند نرخی بودن کالاها در غرفه ها و مطمئن نبودن از کیفیت کالا را از عمده مشکلات خود در خرید امسال مطرح می کنند.
محمد رحیمی که چند سال در این بازار صنف لوازم التحریر مشغول فعالیت است، گفت: حراجی ها و غرفه های غیرقانونی با تبلیغات اغوا کننده و پوچ مردم را به سمت خود می کشانند و اغلب جنس بی کیفیت به مردم قالب می کنند.
این فروشنده ادامه داد: مالیات و عوارض شهرداری را به موقع پرداخت می کنیم اما در فصلی که ما باید به سودی برسیم جولان حراجی های کاذب و دست فروشی ها را می بینیم که نان ما را آجر می کنند.
نارضایتی ها در بازار نوشت افزار از کجا آب می خورد
رئیس اتاق اصناف بویراحمد گفت: با نزدیک شدن به فصل بازگشایی مدارس و در راستای کنترل و نظارت بر بازار تا ابتدای مهرماه به صورت مدام به همراه تعزیرات حکومتی،پلیس اماکن و اتاق اصناف گشت مشترک برگزار میشود.
مهرداد الهی افزود: در سطح شهر غرفه هایی بدون مجوز کسب و کار و پروانه در حال فروش لوازم التحریر هستند که شهرداری با دریافت ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون ریال به صورت غیرقانونی به آنها مجوز داده که این کار خلاف قانون است.
وی بیان کرد: با وجود نامهنگاری هایی که از یک ماه گذشته به شهرداری یاسوج صورت گرفته اما تاکنون پاسخی به اتاق اصناف در این رابطه داده نشده است.
رئیس اتاق اصناف بویراحمد ادامه داد: حدود ۳۰ غرفه غیرقانونی و بدون مجوز در سطح شهر یاسوج برپا شده که شهرداری باید پاسخگوی آن باشد.
نظارت مستمر بر بازار نوشتافزار در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: به صورت مستمر و هدفمند بازار نوشت افزار استان و به ویزه مرکز استان رصد میشود.
امیر تیمور موسویان افزود: طرح نظارتی ویژه سازمان حمایت در بازار خاصه بازار نوشت افزار، لوازمالتحریر و لباس مدارس در آستانه بازگشایی مدارس آغاز شده و تا مهرماه ادامه دارد و بدون ملاحظه یا متخلفان برخورد می شود.
وی تاکید کرد: مجریان و دست اندرکاران شبکه توزیع نوشتافزار و لباس مدارس باید بدانند بازرسان ۲۴ ساعته بازار را زیر نظر دارند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد رویکرد بازرسیها را برخورد با تخلفات احتمالی، صیانت از حقوق مصرف کنندگان و حمایت از تولیدات داخلی عنوان کرد.
موسویان افزود: در گشتهای مشترک علاوه بر قیمت و کیفیت محصولات، با گرانفروشی، عدم درج قیمت، احتکار، تقلب، صادر نشدن فاکتور، و فروش اجباری واحدهای صنفی برخورد میشود.
وی بیان کرد: بازرسی از واحدهای تولیدی و واردکننده لوازمالتحریر شامل انواع دفتر، مداد، خودکار، کیف در سطح استان و بررسی قیمت و میزان تولید یا واردات و مقایسه با مدت مشابه سالهای گذشته به منظور تحلیل وضعیت بازار و برخورد قانونی و سریع با تخلفات احتمالی در دستور کار است.
موسویان ادامه داد: اطلاع رسانی به عرضه کنندگان (بنکداران و عمدهفروشان) در خصوص لزوم خرید نوشتافزار با فاکتور معتبر و رسمی، و عدم خرید و فروش محصول قاچاق، تقلبی و بیکیفیت؛ از طریق اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی نیز انجام شده است.
مردم تخلفات را گزارش دهند
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح نظارتی ویژه آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس از دهم شهریورماه امسال شروع شده است.
حمزه لقمانی افزود: با فرارسیدن آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس و افزایش تقاضا برای خرید اقلام مورد نیاز دانش آموزان طرح نظارتی تعزیرات حکومتی استان ویژه سال تحصیلی و بازگشایی مدارس شروع شده و تا ۱۵ مهرادامه دارد.
وی اضافه کرد: این طرح در راستای جلوگیری از التهاب بازار و افزایش خودسرانه قیمتها در این ایام انجام میگیرد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مردم میتوانند تخلفات مشاهده شده در بازار را به سامانه ۱۳۵ ارسال تا به تخلفات رسیدگی شود.
تعداد ۱۱۰ واحد صنفی نوشت افزار دارای پروانه کسب در یاسوج مشغول به فعالیت و خدمات رسانی هستند.