رضا مقدم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۶.۵ هکتار از باغ های شهرستان میاندوآب به محصول پسته اختصاص دارد که سه هکتار از این باغ ها بارور بوده و پیش بینی می شود امسال با ۵۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته ۶ تن پسته روانه بازار مصرف شود.
وی اضافه کرد: پسته یک محصول اقتصادی با ارزش افزوده بالاست که تحمل زیادی به شوری دارد و سازگار با شرایط کم آبی و مقاوم به خشکی است و در خاکهایی با حاصلخیزی کم نیز قابلیت کشت و تولید دارد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: در راستای احیای دریاچه ارومیه و تغییر الگوی کشت، توسعه کشت و جایگزینی محصولاتی با نیاز آبی کم نظیر پسته در قالب طرحهای اصلاح و احیای باغ های درجه ۲ و حذف و جایگزینی باغ های درجه ۳، به جای محصولات پر آب مانند سیب توصیه و ترویج می شود.
مقدم اظهار کرد: ارقام اکبری و احمد آقایی پسته به دلیل دیر گل بودن، سازگار با منطقه و مناسب جهت کشت در شهرستان است.
وی افزود: یک واحد پسته پاک کنی به ظرفیت سالانه ۱۵۰ تن با قابلیت پوست گیری، سورت و خشک کنی محصول پسته، با صرف اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال، سال گذشته در این شهرستان تأسیس شد که با بهره برداری از این واحد تولیدی، برای پنج نفر به صورت مستقیم و پایدار، زمینه اشتغال فراهم شده است.
وی با مطلوب ارزیابی کردن وضعیت باغات پسته شهرستان میاندوآب گفت: حدود ۱۰ سال است که باغداران به علت درآمدزایی مناسب و مقرون به صرفه بودن تولید پسته، از احداث باغات پسته استقبال می کنند.
به گزارش ایرنا، دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجانغربی است.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.