تهران-ایرنا- سازمان استاندارد اعلام کرد: میزان اسیدهای چرب ترانس و لوریک در شیرینی دانمارکی و ناپلئونی بیشتر از حدمجاز تعیین شده در استاندارد ملی است

به گزارش ایرنا، سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد: در راستای حمایت و صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان از نظر ایمنی، بهداشت، سلامت عمومی؛ میزان چربی شیرینی دانمارکی و ناپلئونی عرضۀ شده در واحدهای صنفیِ کل کشور را بررسی کرده است.

نتایج حاصل از نمونه برداری ۱۸۶ شیرینی دانمارکی و ناپلئونی و ارزیابی‌انطباق چربی آنها نشان داد ۲۶ درصد نمونه‌ها از لحاظ میزان اسید چرب ترانس و ۵۰ درصد نمونه‌ها از لحاظ میزان اسید چرب لوریک در هر دو نوع شیرینی دانمارکی و ناپلئونی از حدود مجاز تعیین‌شده در استانداردهای ملی بالاتر بودند.

ماده ۱۷ قانون تقویت و توسعه و نظام استاندارد؛ این سازمان را موظف می‌داند نسبت به ارزیابی‌انطباق کالاهای ساخت داخل، وارداتی و نیز خدماتی که از لحاظ ایمنی، بهداشت و سلامت عمومی حائز اهمیت می‌باشند با همکاری نهادهای ارزیابی انطباق تأییدصلاحیت ‌شده اقدام و نتایج حاصل را جهت اطلاع عموم و مراجع ذی‌ربط اعلام کند.

از اینرو پس از نمونه‌برداری؛ چربی موجود در شیرینی‌های مذکور استخراج و آزمون تعیین پروفایل اسیدهای چرب روغن‌های استخراجی از این نمونه‌ها (مجموع اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب ترانس و اسیدچرب لوریک) درآزمایشگاه‌های تأییدصلاحیت‌شدۀ دارای گواهی ۱۷۰۲۵ بر روی نمونه‌ها انجام شد.

با در نظرگرفتن حدود مجاز مجموع اسید چرب اشباع، اسید چرب ترانس و اسید لوریک دراستانداردهای ملی مواد اولیه‌ای‌که به‌عنوان منبع اصلی چربی در این شیرینی‌ها استفاده می‌شوند، نتایج نشان داد که اگرچه در بیشتر نمونه‌های هر دو شیرینی مجموع اسیدهای چرب اشباع در محدوده‌ تعیین‌شده قرار داشتند، اما ۲۶ درصد نمونه‌ها از لحاظ میزان اسید چرب ترانس و ۵۰ درصد نمونه ها از لحاظ میزان اسید چرب لوریک در هر دو نوع شیرینی دانمارکی و ناپلئونی از حدود مجاز تعیین‌شده در استانداردهای ملی بالاتر بودند.

لذا باتوجه‌به اینکه دریافت اسیدچرب اشباع، ترانس و لوریک از فرآورده‌های قنادی به‌طور مخصوص شیرینی دانمارکی و ناپلئونی در سطح جامعه بالاست و خطرات دریافت اسید چرب ترانس و بیش از نیاز اسیدهای چرب اشباع بر سلامتی انسان اثبات شده‌است، به مصرف‌کنندگان این فرآورده‌ها توصیه می‌شود به‌منظور حفظ سلامت خود به میزان دریافت ترکیبات مضر، مانند اسیدهای چرب اشباع و ترانس، در برنامه غذایی و انتخاب موادغذایی سالم‌تر توجه بیشتری داشته باشند.