به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، آندری یرماک امروز سه شنبه با تکرار ادعاهای غرب مبنی بر ارسال موشکهای ایران به روسیه، گفت که غرب باید به کییف اجازه دهد تا از موشکهای دوربرد برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.
رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی در ادامه لفاظیهای خود، تحریمها علیه ایران به دلیل ارسال موشک به روسیه را گامی مثبت توصیف کرد و مدعی شد که این تحریمها کافی نیست.
یرماک در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) از کشورهای غربی درخواست کرد که مجوز استفاده از سلاحهای دوربرد علیه خاک روسیه را برای اوکراین صادر کنند. وی نوشت: «ما به مجوز برای استفاده از تسلیحات غربی علیه اهداف نظامی در خاک روسیه، تهیه موشکهای دوربردتر و تقویت سیستمهای دفاع هوایی نیاز داریم.»
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز مدعی شد که روسیه موشکهایی را از ایران دریافت کرده است و او انتظار دارد مسکو در هفتههای آینده از چنین سلاح هایی استفاده کند.
به گزارش ایرنا، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکای اروپا امروز (سهشنبه) با تکرار ادعاهای بیاساس درباره ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه، تحریمهای جدیدی را علیه تهران وضع کردند.
در بیانیه مشترک تروئیکا که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه آلمان منتشر شد، آمده است: دولتهای فرانسه، آلمان و بریتانیا به شدت صادرات موشک های بالستیک ایران توسط روسیه را محکوم میکنند. این اقدام که افزایش حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین به شمار میرود سبب میشود تا موشکهای ایران به خاک اروپا برسد و رنج مردم اوکراین را افزایش دهد.
سه کشور اروپایی، همکاری نظامی ادعایی ایران و روسیه را تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا توصیف و به این بهانه، تحریمهای جدیدی را وضع کردهاند.
در این بیانیه آمده است: ما برای لغو قراردادهای دوجانبه خدمات هوایی با ایران اقدامات فوری انجام خواهیم داد. علاوه بر این، افراد و اشخاص مهم مرتبط با برنامه موشکی ایران و کسانی که در زمینه انتقال آن و سایر تسلیحات به روسیه نقش داشتهاند، تحریم خواهیم کرد. همچنین برای اعمال تحریمها علیه ایران ایر کار خواهیم کرد.
در پایان بیانیه ادعا شده است: ما از ایران میخواهیم فوراً تمام حمایتهای خود از جنگ روسیه علیه اوکراین را متوقف و توسعه و انتقال موشکهای بالستیک خود را متوقف کند.
این ادعا درحالی مطرح میشود که مقامهای ایران و روسیه بارها ادعای همکاری نظامی در ارتباط با جنگ اوکراین را رد و آن را بیاساس توصیف کردهاند.