شهرام نوروزیه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تلاش میکنیم هزینههای تولید پنبه در مراحل کاهش و کشت و برداشت را تا حد امکان کم کنیم که یکی از راههای آن توسعه مکانیزاسیون است.
وی بیان کرد: ۳۰ درصد هزینههای تولید پنبه مربوط به برداشت دستی است که اگر بتوانیم برداشت ماشینی را در مزارع کشاورزان توسعه دهیم به صرفه اقتصادی خواهیم رسید.
وی خاطرنشان کرد: توسعه مکانیزاسیون، از برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که در برداشت پنبه، محصول با کیفیت و بدون الیاف غریبه تحویل کارخانههای پنبهپاککنی و صنایع نساجی خواهد شد.
رییس بخش بهزراعی موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: دستگاه موجود در این موسسه، دستگاه برداشت ۲ ردیفه پشت تراکتوری نام دارد و قیمت آن حدود ۱۸۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال است که میتواند یک مزرعه چهار هکتاری را در مدت یک ساعت، برداشت کند.
نوروزیه افزود: این دستگاه کار ۳۵۰ کارگر را در مزرعه مورد نظر انجام میدهد که در دستمزد کارگر هم صرفهجویی میشود اما اجاره یا خرید آن برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.
رییس بخش بهزراعی موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: در اکثر کشورهای تولید کننده پنبه، استفاده از کارگر برای برداشت این محصول حذف شده و از دستگاههای جدید استفاده میشود.