امانمحمد کمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا منطقه نفوذ سامانه ناپایدار و بارشی در گلستان را نواحی کوهستانی به ویژه مناطق شرقی استان دانست و گفت: یکشنبه هفته آینده شاهد خروج این سامانه از منطقه خواهیم بود.
مدیرکل هواشناسی گلستان ادامه داد: در این مدت احتمال بالا آمدن آب رودخانهها و مسیلها، آبگرفتگی برخی معابر و سیلابهای ناگهانی و برخورد صاعقه وجود دارد که به مردم توصیه میکنیم از اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها پرهیز و در تردد جادهای نکات ایمنی را رعایت کنند.
کمالی همچنین به مردم توصیه کرد در این مدت از انجام فعالیت کوهنوردی احتیاط کنند و دامداران و عشایر هم هنگام چرای دام در مراتع کوهستانی دقت لازم را داشته باشند.
به گزارش ایرنا، گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۳ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۰ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و ۲ گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.
گلستان دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست.