بجنورد- ایرنا- «علی ابراهیمی» از ورزشکاران کشتی باچوخه جاجرم خراسان شمالی در اقدامی خداپسندانه با اهدای یک کلیه خود به مادر نیازمند عضو، زندگی دوباره بخشید.

به گزارش ایرنا، قهرمانی تنها با کسب چند نشان جهانی یا افتخارات علمی خلاصه نمی شود بلکه مفهومی فراتر دارد و برخی با مایه گذاشتن از جان خود به آن معنای وسیعی می بخشند.

این قهرمانان با اراده ای والا قدم در مسیر ناجی بودن می گذارند و در یک سکوت خبری خانواده های زیادی را از درد و رنج و استرس رهایی می دهند.

خانواده هایی که روزهای خود را با انواع استرس و ناراحتی ها در راهروهای بیمارستان سپری می کنند تا اینکه شاید قهرمانی برای نجات عزیز آنها پیدا شود و عزیزان آنها فرصتی دوباره برای زندگی داشته باشند.

خدارو شکر این روزها نگاه ها به اهدای عضو زیرسایه برخی اقدامات فرهنگی در خراسان شمالی عوض شده و روز به روز بر شمار افراد ناجی در خراسان شمالی به ویژه از اقشار تاثیر گذاری همچون ورزشی ها افزوده می شود.

در تازه ترین مورد نیز یکی از پهلوانان چوخه کار جاجرم در اقدامی خداپسندانه با اهدای کلیه خود ناجی زندگی مادر نیازمند عضو شد و دل خانواده ای دردمند را شاد کرد.

این اقدامی زمانی ارزشمند است که بدانیم حداقل روزی هفت الی ۱۰ نفر به علت نرسیدن عضو مناسب برای پیوند فوت می کنند.

اهدای عضو فرصتی برای زندگی دوباره

علی ابراهیمی از جوانان شهرستان جاجرم که چند سالی از دنیای قهرمانی کشتی چوخه‌ کنار کشیده است، می گوید: نجات مادری که سال های سال از نارسایی کلیوی رنج می برد زیباترین حس برای یک ورزشکار است.

وی می افزاید: اهدای عضو تنها نجات فرد نیست بلکه نجات یک خانواده است زیراکه نبود یک مادر می تواند آسیب های زیادی به آن خانواده وارد کند.

ابراهیمی ادامه می دهد: مرگ اتفاق غم انگیزی است، به هر طریق و در هر سن و سالی که اتفاق بیفتد، این وابستگان هستند که بزرگترین ضربه را حس می کنند بنابراین با اقدام پسندانه اهدای عضو و نجات یک زندگی می توانیم انسان های زیادی را شاد کنیم.

۲۰۰ بیمار کلیوی در انتظار پیوند

مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: ۲۰۰ بیمار از ۲۸۴ بیمار کلیوی زیر پوشش این دانشگاه نیازمند پیوند عضو کلیه هستند.

مهری فرشاد می افزاید: بیشترین بیماران در انتظار پیوند عضو خراسان شمالی نیز بیماران دیالیزی اند که از اولویت های پیوند عضو هستند.

به گفته وی؛ پیوند عضو بیماران نیازمند خراسان شمالی در بیمارستان منتصریه مشهد انجام می شود.

مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: برای انجام پیوند کلیه، بیمار یا باید با هزینه های شخصی اقدام به این کار کند و یا با تشکیل پرونده و درخواست برای پیوند کلیه در صف انتظار قرار گیرد.

فرشاد ادامه می دهد: بیمارانی که در فهرست انتظار قرار می گیرند باید هر سه ماه یکبار آزمایش ها و پرونده خود را به روز کنند در غیر این صورت پیوند آنها به تاخیر می افتد.

چگونه قهرمان زندگی‌بخش شویم

افرادی که تمایل به اهدای عضو دارند باید کارت اهدای عضو (پیوند کارت) دریافت کنند.

این کارت معمولا در همایش ها و مراسم انجمن اهدای عضو در اختیار افراد قرار می گیرد اما راحت تر این است که با مراجعه به سایت اهدای عضو به آدرس ehdacenter.ir نسبت به این امر خداپسندانه اقدام کنیم.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۵۰ پزشک عمومی و ۲۵۶ پزشک متخصص فعالیت دارند.