به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، علی درویش نیا روز جمعه افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲۱۷ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان مورد شناسایی قرار گرفت.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری ۱۹۵ فقره تقویم و ارزیابی برای زمینهای کشاورزی در این شهرستان انجام شد و از ۲۱۷ مورد تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی شده توسط گشت خودرویی ۱۳۱ ساخت و ساز غیر مجاز متوقف و از ادامه کارآنها جلوگیری شده است.
مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر اظهار داشت: پارسال در مجموع ۴۲ مورد در اجرای حکم قطعی تبصره ۲ و حکم قطعی ماده ۳ و امسال نیز در اجرای حکم قطعی تبصره ۲ تعداد ۱۰ فقره ساخت و ساز غیر مجاز قلع و قمع شد.
درویش نیا یادآور شد: با فعالیت و گشت و رصد ماموران حفاظت از اراضی کشاورزی از هرگونه تغییر کاربری یا ساخت و ساز غیر مجاز با اخطار به مالک زمین متوقف و جلوگیری میشود.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند و در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.