تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در بیست وچهارم شهریور به فعالیت ۳۳۰۰ پایگاه اورژانس،افزایش ۲۰درصدی اهدای خون،سهم۶۰ درصدی سوابق تحصیلی درکنکور،کاهش نوزادان شیرخوارگاه آمنه،تامین واکسن آنفلوآنزا،بهترین تغذیه برای دانش‌آموزان،تحول نظام سلامت باگسترش مراکزمراقبت درمنزل،جزئیات حمله تروریستی در میرجاوه،دستگیری ۴۷۳ مالخر و سهم ۰.۳ درصدی فرزندآوری از تولید ناخالص ملی پرداخته است.

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

اجرای طرح پویش «همه حاضر» ویژه دانش‌آموزان تحت پوشش بهزیستی

رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی کشور از آغاز به کار پویش «همه حاضر» با هدف تأمین لوازم‌التحریر دانش‌آموزان سازمان بهزیستی کشور خبر داد.

سید محمدجواد حسینی اظهار داشت: پویش «همه حاضر» از تاریخ ۲۱ شهریور لغایت ۱۵ مهرماه با هدف تأمین لوازم التحریر دانش آموزان تحت پوشش آغاز بکار کرده است .

وی گفت: ما در این پویش به دنبال تأمین مایحتاج دانش آموزان جامعه هدف تحت پوشش سازمان همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید هستیم و تمام تلاش خود را برای حضور حداکثری این عزیزان در مدارس انجام خواهیم داد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

فعالیت ۳۳۰۰ پایگاه اورژانس در کشور/برقراری سالانه ۲۰ میلیون تماس مردمی

معاون آموزش و پژوهش سازمان اورژانس کشور با اشاره به توسعه پایگاه‌های اورژانس در کشور از ۱۵ پایگاه در ابتدای تشکیل اورژانس به سه هزار و ۳۰۰ پایگاه اورژانس، گفت: علاوه بر فعالیت اورژانس دریایی، در حال حاضر ۵۲ بالگرد اورژانس در استان‌ها فعال است.

حسن نوری ساری در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه هدف گذاری در کشور، فعالیت ۴ هزار و ۵۰۰ پایگاه اورژانس است، افزود: خوشبختانه هر سال تعداد زیادی پایگاه اورژانس به ظرفیت کشور اضافه می‌شود. در کشور تعداد قابل توجهی موتورلانس برای ارائه خدمات در کلانشهرها و زمان‌های ترافیک و اتوبوس آمبولانس برای استفاده در حوادث ویژه، تجمعات و بحرانها فعالیت دارند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

وزش باد عامل افزایش غلظت آلاینده‌ها در تهران بوده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: وزش باد و گرد و غبار بویژه در مناطق غربی، جنوبی و استان البرز عامل افزایش امروز غلظت آلاینده‌ها بوده اما غلظت آن رو به کاهش است.

علیرضا مزینانی افزود: بر اساس اطلاعات دریافتی از اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر وزش باد و گرد و غبار بویژه در مناطق غربی و جنوبی و همچنین اطلاعات ایستگاه های سنجش آلودگی هوای تهران، متوسط شاخص کیفیت هوای تهران در ساعت ۷ صبح امروز برابر عدد ۲۴۲ بوده است.

وی اظهار داشت: این عدد مربوط به آلاینده ذرات با قطر کمتر از ۱۰ میکرون بوده که در شرایط بسیار ناسالم قرار داشته است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

دستگیری ۴۷۳ مالخر/۱۴۰۰ قلم کالای سرقتی کشف شد

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا با اشاره به اجرای طرح مبارزه با خریداران اموال مسروقه و صنوف متخلف گفت: ۱۴۰۰ قلم کالای سرقتی کشف و ۴۷۳ مالخر دستگیر شدند.

سرهنگ محمدرضا اکبری اظهار داشت: در راستای مقابله با خریداران و مالخران اموال مسروقه، طرحی با این موضوع با محوریت شناسایی و دستگیری مالخران به مدت سه روز با استفاده از همه امکانات این پلیس به اجرا درآمد.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه کاهش و کنترل نسبی وقوع جرم و افزایش کشف از جمله اهداف این طرح بود، خاطرنشان کرد: طبق گزاش‌های این طرح، ۹۵۷ واحد صنفی بازدید و برای ۱۸۰ واحد اخطار به پلمب صادر شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سهم ۰.۳ درصدی فرزندآوری از تولید ناخالص ملی/باید باورهای نادرست اصلاح شود

دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه سهم خانواده و فرزندآوری از تولیدناخالص ملی ایران تنها سه دهم درصد است، گفت: اکنون نرخ رشد جمعیت منفی است و تا زمانی که به نرخ رشد باروری در حد جانشینی نرسیم، این نرخ مثبت نمی شود.

شکیبا محبی‌تبار در میزگرد «بررسی وضعیت عملی جوانی جمعیت» که به کوشش دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد؛ درباره عملکرد «ستاد ملی جمعیت» اظهار داشت: از زمان ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دبیرخانه آن تشکیل شد و تاکنون نیز ۶ جلسه‌ ستاد ملی جمعیت به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شده و با تدبیری که قانون‌گذار به کار گرفته و مسئله را به دست بالاترین مقام اجرائی کشور سپرده و دستگاه‌های مختلف مکلف شدند که قرارگاه‌های جوانی جمعیتشان را با ریاست بالاترین مقام آن دستگاه تشکیل دهند.

وی با بیان اینکه تشکیل دبیرخانه‌ ستاد ملی جمعیت، با همه‌ پیچیدگی‌ها و سنگینی مأموریتی که دارد، کار خیلی سختی بود؛ زیرا یک ساختار جدید است و باید یک بنای تازه‌ای را در ساختار اداری کشور تعریف کرد؛ افزود: در سال ۱۴۰۱، بودجه‌ای که مجلس برای دبیرخانه اختصاص داد حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان (همت) بود که به دلایل اداری و مباحث ساختاری، اصلاً جذب نشد؛ ولی در سال ۱۴۰۲، به محض جذب بودجه، چند تکلیف قانونی که به عهده‌ دبیرخانه بود، از جمله بیمه‌ مادران دارای سه فرزند، ساخت خوابگاه‌ها و تأمین اقلام بهداشتی و معیشتی اجرائی شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تحول نظام سلامت با گسترش مراکز مراقبت در منزل/اولین نمایشگاه خدمات پرستاری در خاورمیانه

معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پرستاری کشور گفت: در سالهای اخیر اقبال مردم، بیماران و سالمندان به خدمات مراقبت در منزل بیشتر شده و بسیاری از مراکز هوم کر یا مراقبت در منزل، وسایل مورد نیاز خود را برای خدمت به بیماران و مددجویان از شرکتهای مختلف داخلی و خارجی تهیه می‌کنند.

علی دادگری افزود: مراکز هوم کر ( مراقبت در منزل ) حتی به تجهیزات پیشرفته آی سی یو در منزل نیز مجهز هستند و می‌توانند این خدمات را با قیمت ارزانتر از بیمارستانها ارائه کنند و شرایطی را فراهم کنند که بیماران در معرض عفونت کمتر باشند و در کنار خانواده و با روحیه بهتر از خدمات مراقبتی برخوردار شوند.

وی اظهارداشت: در چنین شرایطی معرفی آخرین دستاوردها و تجهیزات مراقبتی اعم از تولیدات داخلی و خارجی می‌تواند زمینه بهبود و ارتقای خدمات مراقبتی را هم در بیمارستانها و هم در مراکز مراقبت در منزل فراهم کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغذیه دانش‌آموزان؛ چه خوراکی برای مدرسه ببریم؟

یک متخصص دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشکلات جسمی و ذهنی دانش‌آموزان در مدرسه با کمبود تغذیه و الگوهای غذایی ارتباط نزدیکی دارد و تاثیر مستقیمی بر یادگیری آنها می‌گذارد، والدین باید تغذیه مناسب را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهند.

مریم السادات پاک نژاد، در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش آموزان به برخی تدابیر طب ایرانی در این خصوص اشاره کرد و افزود: باید برای تهیه میان وعده دانش آموزان در مدرسه، از پیش برنامه ریزی شود زیرا دانش آموزی که صبحانه و میان وعده مناسب نخورد در مدرسه بی حوصله، خسته و بی دقت است.

وی اظهارداشت: انواع مغزی جات همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیل‌های شیرین مثل کشمش، مویز و یا نخودچی به عنوان خوراکی برای بچه ها مناسب است. می‌توان آنها را به صورت پودر شده درون شیر ریخت یا با مقداری شیره انگور یا خرما مخلوط کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

جزئیات حمله تروریستی به خودروی هنگ مرزی میرجاوه

فرمانده مرزبانی استان سیستان و بلوچستان چگونگی حمله ناجوانمردانه اشرار مسلح کوردل به خودروی ماموران هنگ مرزی میرجاوه و شهادت سه مرزبان مدافع امنیت مرزهای جنوب شرق را تشریح کرد.

سردار رضا شجاعی تشریح جزئیات این خبر، گفت: در ساعت ۲۰:۳۰ شامگاه پنجشنبه (۲۲ شهریور) خودروی هنگ مرزی میرجاوه که در حین سوخت گیری در پمپ بنزین شهرستان بود، مورد حمله تروریست های کوردل قرار گرفت.

وی افزود: در این حادثه تروریستی سه نفر از کارکنان فرماندهی هنگ مرزی میرجاوه که یک نفر پایور جان برکف مرزبانی استان به نام ستوان یکم "محمدامین ناروئی" و دو نفر از کارکنان وظیفه به نام های "پارسا سوزنی" و "امیر ابراهیم زاده" به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۴۴۴ نمونه مجهول فرآورده سلامت محور مردود شدند

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: طی سال گذشته ۲۳۱۷ نمونه مجهول فرآورده سلامت محور مورد آزمایش قرار گرفته که از این تعداد ۴۴۴ مورد مردود شد.

مهدی انصاری دوگاهه اظهار کرد: در حوزه محصولات تراریخته میزان آزمون‌های مجهول روی ۱۹۲ مورد فرآورده انجام شد که ۴۸ مورد آن مردود شده بود.

وی افزود: در مورد فلزات سنگین نیز از ۱۱۲ مورد نمونه مجهول هیچکدام نتوانستند آزمون‌های لازم را پشت سر بگذارند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایران میزبان المپیاد جهانی برخط ترکیبات شد

رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: امسال ایران میزبان المپیاد بر خط ترکیبات (ترکیبی از فضای تئوری کامپیوتر و هوش مصنوعی) است و طراحی سوال و تصحیح پاسخ‌ها را نیز بر عهده دارد.

سید رضا حسینی در نشست خبری اظهار کرد: امسال در ۶ المپیاد جهانی زیست شناسی، کامپیوتر، ریاضی، فیزیک، نجوم و اختر فیزیک، فیزیک و شیمی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش شرکت کردیم.

وی افزود: در ۵ المپیاد اصلی یعنی نجوم و اختر فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست شناسی و کامپیوتر توانستیم رتبه سوم در دنیا را کسب کنیم، در این محاسبه المپیاد فیزیک را محاسبه نکردیم چرا که ما میزبان بودیم و نخواستیم سوگیری ایجاد شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

افزایش ۲۰ درصدی اهدای خون در کشور

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: در ۲ سال اخیر اهدای خون ۲۰ درصد افزایش یافته و اکنون ذخیره خون بیش از هشت روز است و می توانیم به طور ۱۰۰ درصد نیاز همه مراکز درمانی را تامین می‌کنیم.

مصطفی جمالی در مراسم پنجاهمین سالروز تاسیس سازمان انتقال خون ایران که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اهدای ۱۰۰ درصدی داوطلبانه اهدای خون در کشور، افزود: بر اساس چشم انداز بیست ساله سازمان انتقال خون ایران کشور برتر در منطقه معرفی شده است .

وی اظهار داشت: کارمندان انتقال خون به عنوان سربازان گمنام بوده‌اند که در عرصه اهدای خون‌، بدون چشمداشت فعالیت می‌کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال آینده به ۶۰ درصد می‌رسد

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش گفت: سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۳ حدود ۵۰ درصد بود اما در سال آینده یعنی ۱۴۰۴ به ۶۰ درصد افزایش می‌یابد.

محسن زارعی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آموزش و پرورش به تازگی پیشنهادی را در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مطرح کرد و بر این اساس مصوب شد که از سهم ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی کنکور ۱۴۰۴، ۲۰ درصد برای پایه یازدهم و ۴۰ درصد برای پایه دوازدهم در نظر گرفته شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در کنکور سال ۱۴۰۵ نیز سهم سوابق تحصیلی ۶۰ درصد اما از سه سال دوره متوسطه دوم است که سهم پایه دهم ۱۰ درصد، پایه یازدهم ۲۰ درصد و پایه دوازدهم ۳۰ درصد خواهد بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اکثر اتاق‌های شیرخوارگاه آمنه خالی شد

مدیر شیرخوارگاه آمنه با اشاره به تسریع در روند فرزندخواندگی گفت: به همین دلیل اکثر اتاق‌های شیرخوارگاه خالی شده است.

مریم کریمی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته به دلیل تسریع در فرایند فرزندخواندگی، تعداد نوزادان حاضر در شیرخوارگاه به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد:با ابتکار صورت‌گرفته از زمان ایجاد مجتمع شوق زندگی و کمک دادیاری و سیستم مددکاری، روند فرزندخواندگی تسریع و شاهد افزایش فرزندخواندگی در استان تهران هستیم.

کریمی تصریح کرد: متوسط زمان ماندگاری فرزندان در شیرخوارگاه های استان تهران که امکان فرزندخواندگی داشته اند از ۲۶۱ روز به زیر شصت روز کاهش پیدا کرده و در حال حاضر فقط ۵۴ نوزاد در شیرخوارگاه آمنه نگهداری می‌شوند و اکثر اتاق‌های شیرخوارگاه خالی شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

گردهمایی فعالان دارویی کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی در ایران فارما

عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: بسیاری از فعالان دارویی کشورهای منطقه، آفریقا، آمریکای جنوبی و شرق آسیا در بزرگترین رویداد بین‌المللی ایران فارما (نمایشگاه دارویی و صنایع وابسته ) گردهم می‌آیند.

پویا فرهت اظهار داشت: اهمیت ارتباطات و تعامل در دنیای امروز در همه صنایع جزو اولویت‌های همه مجموعه‌های موفق است؛ در واقع یک مجموعه زمانی می‌تواند زنجیره تامین خود را به بهترین شکل کامل کند که با مخاطبان و ذی‌نفعان خود ارتباط برقرار کند و ایجاد این ارتباط، موضوعی است که امکان آن در بزرگترین ابعاد ممکن در نمایشگاه ایران‌فارما وجود دارد.

وی، موضوع انتقال دانش را از دیگر رسالت‌های ایران‌فارما برشمرد و افزود: از سوی دیگر در موضوع انتقال دانش می‌بینیم که این اتفاق در ایران‌فارما به شکل‌های مختلف در ابعاد تجاری و فنی می‌افتد. حضور شرکت‌های مختلف و متعدد در این رویداد تخصصی باعث می‌شود تا خلاءهای موجود در مجموعه‌های مختلف به خوبی شناسایی و برطرف شود. در عین حال، برگزاری نشست‌های تخصصی مجالی را برای انتقال دانش و تجربه در این حوزه فراهم می‌آورد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تامین بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن آنفلوآنزا

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از تامین و توزیع واکسن آنفلوآنزا در کشور خبر داد و گفت: بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار عدد واکسن نوع وارداتی از نوع چهار ظرفیتی (هلندی و فرانسوی) تامین شده است.

غلامحسین صادقیان در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: تاکنون یک محموله واکسن آنفلوانزای مصرفی تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شده که به‌ صورت رایگان به گروه هدف تزریق می‌شود.

وی با اشاره به اینکه محموله‌های بعدی نیز به مرور تحویل داده خواهد شد، اظهارداشت: زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا از نیمه شهریور آغاز و تزریق آن بیشتر به سالمندان، زنان باردار و افراد با ضعف ایمنی توصیه می‌شود.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: واکسن آنفلوانزای موردنیاز کشور از دو مسیر تولید داخل و واردات تامین می‌شود که باتوجه‌به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار عدد واکسن نوع وارداتی از نوع چهار ظرفیتی (هلندی و فرانسوی) تامین شده که اولین محموله از این واکسن هفته دوم شهریور توزیع شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

بازار داغ لوکس سواری/ پلیس: خریدو فروش خودروهای گذرموقت غیرقانونی است

انتشار فیلم تصادف یک خودروی رولزرویس ریث که یک خودروی گرانقیمت در جهان شناخته می شود؛ آن هم با یک وانت پراید در خیابان‌های تهران، بار دیگر موضوع تردد خودروهای گذرموقت در کشور را بر سر زبان‌ها انداخته و این پرسش مطرح شده که چرا خودروهای لوکس که واردات رسمی آنها ممنوع است، با این ترفند در خیابان‌ها جولان می‌دهند.

ممنوعیت واردات خودرو به کشور که در دوره ای به دلیل مدیریت منابع ارزی کشور در شرایط تحریم اعمال شد، تشنگان خرید و فروش خودروهای خارجی را ناکام گذاشت و به دنبال آن، کسانی که به دنبال استفاده از این نوع خودروهای لوکس بودند نیز تا مدتها چشم براه تغییر قانون و آزادشدن مجدد واردات ماندند.

اما یک بخشنامه که در تیرماه ۱۴۰۲ از سوی گمرک منتشر شد، امیدها را برای باز شدن مجدد پای خودروهای لوکس و مدرن به خیابان های ایران بیشتر کرد زیرا بر اساس آن تسهیلاتی برای ورود موقت خودروهای سواری درنظر گرفت تا مهلت تردد خودروهای سواری ورود موقت توسط اتباع خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور از تمام کشورها حداکثر ۵ ماه «بدون تمدید» تعیین شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.