مهدی قرائیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عمده باغهای گردو در شهمیرزاد از توابع شهرستان مهدیشهر و ییلاقهای اطراف آن است، اما باغهای گردو در شاهرود و ارتفاعات دامغان هم کشت میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان ادامه داد: برداشت گردو در استان سمنان از نیمه شهریور آغاز میشود و تا اوایل مهر ادامه دارد.
وی اضافه کرد: باغهای گردو در استان سمنان حدود سههزار و ۴۰۰ هکتار وسعت دارد که از این میزان ۲ هزار و ۴۶۰ هکتار بارور و بقیه نهال غیربارور محسوب میشود.
وی بیان کرد: برنامهریزیهای تغذیهای، هرس مناسب درختان، مدیریت آفات، آبیاری مناسب و همچنین حمایت از توسعه کشت ارقام پیوندی دیرگل و اصلاح رقم باغهای موجود از طریق پیوند، از جمله راهکارهای افزایش بهرهوری و مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت باغبانی استان قرار دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان اظهار کرد: خشکسالی و کم آبی مانع بزرگ در توسعه کشاورزی و افزایش وسعت باغهای گردو به عنوان یک محصول دارای ارزش افزوده قابل توجه است.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن گردو با پوست خشک در کشور تولید میشود و عملکرد باغهای گردو در ایران میانگین ۲ تن در هر هکتار است.
بیشتر باغهای گردو از ارقام بومی و محلی هستند که در سالهای گذشته با برنامهریزیهای معاونت امور باغبانی طی برنامه ششم توسعه، عملیات اصلاح، احیا و سرشاخهکاری درختان گردو با استفاده از ارقام امیدبخش، جدید و به روز دنیا که مقاوم به شرایط محیطی و پربازده هستند از جمله ارقام دیربرگده برای مناطق معتدل و سردسیر معرفی و کاشت شدهاند.
به گزارش ایرنا، استان سمنان با بیش از ۵۳ هزار بهرهبردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید میکند که بخش عمدهای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.
از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.
تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید میشود.
بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار گستره استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.