امیر قربان پور روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ شهرک صنفی مرتبط با خدمات خودرویی، یک شهرک صنفی پرنده فروشان، شهرک آجیل و خشکبار و یک مجموعه صنفی مرتبط با قالی و فرش در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.
وی ادامه داد: ۲ مجموعه از موارد ذکر شده تا پایان سال به بهره برداری خواهند رسید و هم اکنون حتی شماری از واحدهای صنفی پرنده فروش نیز به این شهرک صنفی منتقل شده اند.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد گفت: اصناف از طریق اتحادیه های صنفی با تملک زمین و با هزینه خودشان این شهرک های صنفی را ایجاد می کنند و دولت هم در خصوص اعطای انشعاب آب و برق و سایر خدمات و یا تغییر کاربری احتمالی علاوه بر تجمیع کردن هزینه ها روند اجرای کار را تسهیل می کند.
قربان پور افزود: از طرفی با ایجاد این شهرک های صنفی زمینه انتقال و ساماندهی برخی مشاغل مزاحم شهری به حاشیه شهر نیز فراهم می شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر موارد یاد شده اتحادیه های صنفی مرتبط اقداماتی برای ایجاد تقریبا هشت شهرک صنفی دیگر آغاز کرده اند که در مراحل اولیه و مقدماتی قرار دارد.
شهرستان مشهد حدود چهار هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی دارد که سه هزار و ۷۰۰ واحد از این تعداد در بخش صنعت، ۵۰۰ واحد در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی و بقیه نیز در بخش معدن فعالیت دارند.
همچنین در این شهرستان بیش از ۱۲۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب فعالیت دارند که البته شمار واحدهای صنفی بدون پروانه بسیار بیشتر است.
شهرستان مشهد با چهار میلیون نفر جمعیت و ۹ هزار و ۸۱ کیلومتر مربع مساحت شامل سه بخش مرکزی، احمدآباد و رضویه، ۱۱ دهستان و ۳۵۷ روستاست.