به گزارش ایرنا، محمدعلی زنگنه اسدی روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران با اشاره به پیگیری های انجام شده برای دریافت مجوزهای لازم در این خصوص، افزود: با اختصاص ردیف بودجه ملی برای این پردیس، در سال های آینده پارک علم و فناوری سبزوار در خطه غرب خراسان رضوی توسعه چشمگیری خواهد یافت.
وی اظهار کرد: هم اینک ۴۰ شرکت فناور و دانشبنیان در پردیس علم و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری فعال هستند که سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیارد ریال محصول تولیدی این شرکت ها فروش رفته است.
رییس دانشگاه حکیم سبزورای با اشاره به اختصاص سه هزار مترمربع زیربنا برای پردیس علم و فناوری این دانشگاه گفت: شرکتهای فناور با ۸۰ درصد تخفیف در زمینه اجاره و نیز خدمات رایگان آب ، برق و گاز در این فضا فعالیت می کنند.
زنگنه اسدی در خصوص هزینه های انجام شده نیز گفت: تاکنون حدود ۲۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی های استان مصوبه گرفته ایم که حدود ۱۰۰ میلیارد ریال آن هزینه شده است.
وی با بیان اینکه مرکز کارآفرینی و مرکز رشد واحدهای فناور به عنوان زیرمجموعه پردیس علوم و فناوری تعریف می شوند، افزود: پردیس علوم و فناوری بستری را فراهم می کند تا دانشآموختگان دانشگاه و اعضای هیات علمی بتوانند با راه اندازی شرکت های دانش بنیان به فعالیت بپردازند.
رییس دانشگاه حکیم سبزواری با تاکید بر لزوم اشتغالزایی از طریق ارتباط دانشگاه با بخش صنعت، گفت: این دانشگاه از آذر سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۰۰ قرارداد پژوهشی با نهادها و صنایع مختلف منطقه به ارزش ۲۵۵ میلیارد ریال منعقد کرده است.
ارتقای رتبه دانشگاه حکیم سبزواری
وی به ارتقای دانشگاه حکیم سبزواری در تازه ترین رتبهبندی دانشگاههای کشور اشاره کرد و گفت: این دانشگاه براساس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (Isc) با ۱۲ پله ارتقای جایگاه، اکنون رتبه ۲۹ را در بین دانشگاه های جامع کشور دارد.
زنگنه اسدی با بیان اینکه این رتبه بالاتر از ۱۱ دانشگاه جامع در مراکز استانی است، افزود: در این رتبهبندی، معیارهای کلی در ارزیابی و رتبهبندی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در ۶ حوزه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری، بینالمللیسازی، اثرگذاری اقتصادی و خدمات اجتماعی و زیرساخت و تسهیلات مد نظر قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون سه دبیرخانه «روابط عمومی، عمرانی و فرهنگی و دانشجویی» ۲۴ مجموعه آموزشی و دانشگاهی چهار استان کشور شامل استانهای سهگانه خراسان و نیز سمنان در دانشگاه حکیم سبزواری مستقر است و هماهنگی های لازم در مورد تصمیمات کلان وزارتخانه در این حوزه ها، از طریق این دانشگاه انجام میشود.
رییس دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به تحصیل حدود ۹ هزار دانشجو در دانشگاه حکیم سبزواری گفت: این دانشجویان در ۱۹ رشته دکتری، ۷۰ رشته کارشناسی ارشد و ۴۵رشته کارشناسی تحصیل میکنند.
وی به تحصیل کنونی ۸۵۶ دانشجوی بینالملل در دانشگاه حکیم سبزواری اشاره کرد که با احتساب ورودیهای مهر و بهمن امسال این رقم به هزار نفر میرسد و گفت: این دانشجویان از هفت ملیت مختلف شامل عراق، افغانستان، سوریه، پاکستان، عمان، سوئد، سوریه و لبنان هستند که بیشترین دانشجویان مربوط به کشور عراق است.
به گفته وی دانشجویان بین الملل این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند که رشته های انسانی و مهندسی از جمله رشته های پرطرفدار دانشجویان بین الملل است.
دانشگاه حکیم سبزواری جزو ۲۲ دانشگاه محور در کشور است که با حدود ۹ هزار دانشجو، دارای ۳۳ گروه آموزشی، ۱۳۹ کد رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی تا دکتری و ۱۰ دانشکده است.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.