تهران- ایرنا- اتاق فلزات گرانبها با تمرکز بر مزایای منطقه آزاد و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و با هدف تسهیل ورود کالای خام و اولیه و صدور محصول فرآوری شده و ارزیابی سنگ‌های قیمتی، همچنین توسعه صادرات و واردات و افزایش سهم ایران در تجارت جهانی افتتاح شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، مراسم افتتاحیه اتاق فلزات گرانبها، با حضور «سعید چلندری» رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شهر فرودگاهی، «محمد مهدی برادران» معاون صنایع عمومی وزارت صمت، «محسن جلواتی» معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی گمرک ایران، «بهزاد زینالی» سرپرست اداره کل منطقه آزاد و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط برگزار شد.

این اتاق با تمرکز بر مزایای منطقه آزاد و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی و با هدف تسهیل ورود کالای خام و اولیه و صدور محصول فرآوری شده و ارزیابی سنگ‌های قیمتی، همچنین توسعه صادرات و واردات و در نهایت افزایش سهم ایران در تجارت جهانی افتتاح شد.

در این مراسم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت افزایش سهم ایران در تجارت جهانی فلزات گرانبها و گوهر سنگ‌ها، افزود: ایجاد اتاق های گوهرسنگ علاوه بر تسهیل تجارت برای فعالان اقتصادی، زمینه رشد ارزش افزوده در این حوزه را به همراه خواهد داشت.

برادران بیان داشت: در راستای کارکرد اثربخش، این اتاق ها دارای فرآیندهایی تعریف شده است تا مسیر فعالیت فعالان اقتصادی ایرانی و خارجی از طریق این اتاق هموار باشد و تاجران مطابق با فرآیندها پیش بروند.

وی ادامه داد: اجرای این برنامه‌ریزی نیازمند همکاری دستگاه‌های متولی و ذیربط است، اجرای برنامه ایجاد اتاق‌های فلزات گران‌بها وگوهرسنگ فرودگاهی با همکاری سازمان های مربوطه، حمایت از تولید داخل و افزایش سهم صادرات ایران را به همراه خواهد داشت.

در ادامه رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) از آمادگی این مجموعه برای آغاز به کار اتاق فلزات گرانبها و گوهرسنگ خبر داد و گفت: این اتاق در فرودگاه جانمایی شده و شرایط برای رصد و پایش آن توسط سازمان‌های نظارتی مهیا است.

چلندری افزود: شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه دارد که برخی همچون اتاق فلزات گرانبها وگوهرسنگ آماده بهره‌برداری است.

"محسن جلواتی" معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران خاطرنشان کرد: ارزش واردات طلا در ۵ ماهه امسال بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و به وزن ۳۰ تن و ۶۰۰ کیلوگرم بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با استقرار سازمان های همجوار در اتاق طلا، تشریفات مربوط به واردات شمش طلا با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

"غلامحسین نوحی" مدیرکل گمرک فرودگاه امام ره نیز در این مراسم گفت: ۹۶ درصد از وزن شمش طلای وارداتی به کشور توسط گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شده است.

وی، از همکاری سازمان استاندارد، صمت و بانک مرکزی در خصوص تسهیلات و تسریع در انجام تشریفات گمرکی واردات شمش طلا قدردانی کرد.

این گزارش حاکیست، در این مراسم مسئولان چند گمرک اجرایی فعال کشور در زمینه انجام تشریفات گمرکی واردات شمش طلا نیز حضور داشتند.
شایان ذکر است علاوه بر گمرک فرودگاه امام (ره)،  گمرکات باشماق (کردستان)، گمرک تبریز، مشهد گمرک فرودگاه اصفهان و گمرک پیرانشهر از دیگر گمرکاتی هستند که در ۵ ماهه سال جاری واردات شمش طلا از آنها انجام شده است.