به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی لرستان، شبنم دالوند روز سه شنبه با اشاره به بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانشآموزان اظهار داشت: دانش آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیز نیاز دارند.
وی ادامه داد: همه دانش آموزان در سنین مختلف لازم است برای نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، هرچهار تا ۶ ساعت غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.
وی با تاکید بر اینکه در تهیه میان وعده مدارس ارزش غذایی خوراکی ها باید در نظر گرفته شود گفت: موادی مثل چیپس و غلات حجیم شده ارزش غذایی کمی دارند بنابراین استفاده از اینگونه خوراکی ها توصیه نمی شود.
دالوند افزود: استفاده از انجیر خشک، توت خشک، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو، انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و سبزیجاتی نظیر هویج، کاهو، خیار و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و پنیر و خرما، نان و تخم مرغ (آب پز و سفت )، نان و پنیر و خیار، بیسکویت از نوع سبوس دار و بدون کرم می تواند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.
وی عنوان کرد: تنقلات سنتی و در دسترس مثل نخودچی، کشمش، گندم بو داده، عدس بو داده و انواع خشکبار سالم تر و مغذی تر هستند و استفاده آنها یک راهکار عمده برای اصلاح الگوی غذایی و تامین بخشی از نیازهای تغذیه ای کودکان و نوجوانان میباشد.
وی با اشاره به اینکه شیر و لبنیات کم چرب یکی از میان وعده های بسیار مناسب هستند یادآور شد: محصولات لبنی به عنوان منابع پروتئین با کیفیت بالا در نظر گرفته می شوند که می توانند میزان پروتئین مورد نیاز در سنین رشد را تامین کنند.
دالوند بیان کرد: همچنین لبنیات نقش بسیار مهمی در تامین کلسیم و سایر املاح برای رشد و سلامتی دارند و در رشد قدی کودکان و نوجوانان بسیار موثر هستند به طوری که یک لیوان شیر ۱۳ ماده مغذی ضروری را برای رشد و یادگیری کودکان دارد.