به گزارش ایرنا، باشگاه کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری صبح روز سهشنبه -۲۷ شهریور- با حضور سعید مقیسه رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، حمیدرضا نوابی دبیر نمایشگاه «رصتا»، مهدی فرجی رئیس هیاتمدیره و مسلم آقاجانزاده مدیر کانون افتتاح شد.
سعید مقیسه رئیس ساترا در این مراسم با رونمایی از پوستر باشگاه، برای کانون در پیشبرد اهداف جدید خود در این تشکل، آرزوی توفیق کرد.
بهگفته حسین سبطی موسس این باشگاه، رویکرد این تشکل، ارائه خدمات رفاهی به اعضای کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری خواهد بود.
در این مراسم، رضا زمانیان مدیرکل توسعه کسبوکار و تسهیلگری ساترا، فرشاد صادقی اولین مدیرعامل کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری و جمعی از مدیران کانون حضور داشتند.
مهدی فرجی رئیس هیاتمدیره کانون در حاشیه این مراسم، در گفتوگو با ستاد خبری نمایشگاه «رصتا» گفت: باشگاه کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری که امروز از آن در نمایشگاه «رصتا» رونمایی شد، برای اعضای کانون تدارک دیده شده است تا به آنها در معیشت و رفاه کمک کند و بودجه این باشگاه توسط اسپانسر و حمایتگر مالی تامین میشود.
کانون تهیهکنندگان بیش از ۵۰۰ عضو دارد. از سراسر کشور تهیهکنندگان جوان و پیشکسوت در کنار هم کار میکنند و انتقال تجربه صورت میپذیرد و با سیستمهای نوین تولید و برنامهسازی آشناتر میشوند.
او افزود: طبیعی است که ظرفیتهای زیادی وجود دارد و برنامهسازان میتوانند مراجعه کنند و با راهکارهای تولید و شیوههای تولید و ارزانسازی تولید و معرفیهای چهرههای نخبه و پیشکسوت آشنا شوند و این میتواند به حوزه برنامهسازی کمک کند. در واقع کانون تهیهکنندکان رسانههای دیداری پایگاه و مرجعی برای معرفی تهیهکنندگان به عرصه تولید باشد و سرمایه سرمایهگذاران را تضمین کند.
برپایی کارگاه فیلمنامهنویسی در «رصتا»
دومین نشست تخصصی کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری صبح امروز ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۳ در سومین نمایشگاه رصتا میزبان پیمان عباسی فیلمنامهنویس سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی بود.
پیمان عباسی فیلمنامهنویسی در نشست تخصصی غرفه کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری واقع در سومین نمایشگاه «رصتا» درباره کارنامه هنری خود عنوان کرد: شاید شما من را با کارهایی نظیر «قلب یخی»، «شبآهنگی»، «ملاقات با جادوگر» و «توفیق اجباری» بشناسید.
او ضمن بیان اینکه فیلمنامه اثری را که حسین سهیلیزاده در حال تولید آن است، نوشته است، گفت: داستان پلتفرمها برای من یک داستان قدیمی و خاص است؛ قدیمها که ما کار میکردیم شبکه نمایش خانگی وجود نداشت و یک سری ویاودی مانند تصویر دنیای هنر بودند که کار میکردند. برخی از تلهفیلمها در این ویاودیها تماشا میشد و از سوی مخاطبان تقاضا میشد تا قسمت دوم آن را بسازیم؛ همان زمان ایده سریالسازی در پلتفرم را مطرح کردم که نطفه اولیه این کار بود و حتی خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پلتفرم را نمیشناخت.
این فیلمنامهنویس تصریح کرد: حتی معاونت سینمایی وقت هم میگفت برای چنین چیزی صدور پروانه ساخت نداریم و سرانجام تلاشهایمان موجب شد تا بر اساس همان پرپوزال جلسههای متعددی را برگزار کنیم و بدین ترتیب اولین سریال پلتفرمی با نام «قلب یخی» کلید خورد.
به فضایی وارد شدیم که انسانها در آن حق انتخاب دارند
عباسی ادامه داد: در همان مقطع هم آقای مهران مدیری چند سریال را کار کردند و بازخوردهای خوبی ایجاد شد. در واقع منطق پلتفرمسازی را راه انداختیم و به فضایی وارد شدیم که انسانها در آن حق انتخاب دارند؛ دقیقا برعکس کاری که امروزه تلویزیون دارد انجام میدهد و فقط با استانداردهای تعریف شده خودش کار میکند، اما ما برای ارتباط سالمتر و مستقیمتر نیاز به کارهایی از جنس سلیقه روز مردم داریم.
او در این نشست گفت: امروز خوشحالم که رویایمان محقق شده و سریالهای خوب در پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی ساخته میشود؛ ما باید جنبه سرگرمسازی آثار اهمیت بدهیم، به سلایق احترام بگذاریم و تولیدات را به روزتر کنیم.
پیمان عباسی در ادامه، یک کارگاه فیلمنامهنویسی تعاملی با حضور مخاطبان برگزار و با آنها فرایند دیالوگنویسی و طراحی شخصیت را تمرین کرد.
سومین نمایشگاه ملی رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) از ۲۶ تا ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران در حال برگزاری است.