به گزارش ایرنا، "ابوالحسن مهدوی" روز سه شنبه در نشست شورای اجتماعی استان و کارگروه اجتماعی، فرهنگی و سلامت زنان، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، هفته وحدت و میلاد باسعادت رسول اکرم(ص)، اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش های انجام شده و تعامل و همکاری سمنها، تشکلها و گروهای مردمی در سراسر استان شاهد کاهش بسیاری از آسیبهای اجتماعی در استان بودهایم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام با بیان اینکه استان ایلام در زمینه همسرآزاری بر اساس گزارش مرکز ملی رصد اجتماعی کشور و وزارت کشور در رتبه ۲۶ و در کودکآزاری و مسائل مربوط به کودک در رتبه سیام کشور قرار دارد، افزود: استان ایلام دارای کمترین میزان نرخ طلاق در کشور است و در پنج ماهه ابتدای سال نیز نرخ طلاق در استان ایلام نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه همچنین استان ایلام در زمینه آسیبهایی از جمله حوزه فرار از خانه زنان و دختران، تجاوز به عنف، سقط جنین، طلاق و اعتیاد و مواد مخدر از استانهای کم آسیب کشور به شمار میرود که در رتبههای آخر از نظر فراوانی این آسیب های قرار دارد، گفت: کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه نشان دهنده نشاط اجتماعی، امید به زندگی، رفاه و افزایش کیفیت زندگی است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام در سالهای گذشته ایلام از نظر اقدام به خودکشی استان دوم کشور بوده است، ابراز کرد: در سال ۱۴۰۲ بر اساس آمارهای مرکز ملی رصد اجتماعی کشور استان رتبه پنجم کشور را دارد و باید گفت که استان ایلام در زمینه این آسیب اجتماعی با تلاش و همکاری گروهها و تشکلهای مردمی و سمنها روندی کاهشی را طی می کند و امید است با اجرای برنامههای مدون و امیدآفرینی در جامعه این روند کاهشی تداوم داشته ابشد.
مهدوی با اشاره به اینکه خوشبختانه فضاهای امیدبخشی در استان از جمله سلامت اجتماعی برای خانوادهها ایجاد شده است، ابراز کرد: میزان ازدواج در استان ایلام در رده میانگین کشوری است و آنچه در استان در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی روی داده با هدایت استاندار ایلام، انسجام مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط، اجرای برنامههای محله محور و حمایت های معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام بوده است.
وی با اشاره به ساماندهی مراکز مشاوره در استان، یادآور شد: ۶۰ مرکز مشاوره در استان معرفی و ساماندهی شده و برای مدیران و مشاوران این مراکز دورههای آموزشی ونشستهای هم اندیشی برگزار شد که نقش مهمی در راستای ارتقای فعالیت های این مراکز داشته است، همچنین فعالیتهای محور در راستای شناسایی آسیبهای اجتماعی هر محله اجرا شد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام به برگزاری لیگ بازیهای بومی و محلی در سطح روستاهای استان اشاره کرد و افزود: این برنامه در سطح ۳۷۵ روستای تمام شهرستانهای استان برگزار شد که در روز جمعه هفته جاری مسابقات نهایی این لیگ با حضور ۳۳ تیم ورزشی در رشته های مختلف برگزار میشود.
مهدوی با اشاره به اجرای طرح شهید خدمت در استان، یادآور شد: ۲۰ کانون هدف استانداری ایلام از نظر آسیبهای اجتماعی شناسایی شد و از طریق این برنامه تلاش شد که از طریق ریوداد نوآوری و ایدهپردازی با همکاری سازمانهای مردم نهاد در راستای ایجاد نشاط و شادابی و امیدآفرینی در این مناطق فعالیتهای گستردهای برگزار شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری ایلام نیز در این نشست، اظهار کرد: امروز از سازمانهای مردمنهاد و گروههای مردمی و جهادی فعال استان در حوزه شناسایی و اقدام عملی برای کاهش آسیبهای اجتماعی، اجرای برنامههای مختلف با همکاری دستگاههای مرتبط در حوزههای مختلف تجلیل میشود.
" محمدسبحان حسنی" ابراز کرد: این اقدام ها و تعاملات و واگذاری امور به سمنها و گروههای جهادی و مردمی موجب شده در استان ایلام در برخی از شاخصها و محورهای که قبلا نگرانیهای جدی در این زمینه ها وجود داشت روند کاهشی داشته و در رتبههای پایین تری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نظرات و پیشنهاداتی هم در این جلسه توسط گروههای مردمی ارائه شد که امید است بتوانیم در آینده از این نظرات و پیشنهادات هم استفاده کنیم، ابراز کرد: شناسایی ظرفیتهای استان در بسترهای معنوی و ارزشی، اقتصادی، اربعین، اشتغال و مباحث فرهنگی نیز در این جلسه مورد توجه قرار گرفته و از گروههای مردمنهاد درخواست شد که ایدههای خود را در راستای عملیاتی شده و کاهش آسیبهای اجتماعی ارائه کنند.
در پایان این جلسه از مدیران و فعالان سمنها، تشکلها و گروه های مردمی و جهادی فعال در سطح مرکز استان و شهرستان ها در عرصههای مختلف با حضور استاندار ایلام تجلیل شد.