سمنان - ایرنا - تکمیل باغ موزه دفاع مقدس سمنان به دلیل مشکلات اعتباری ۱۸ سال به طول انجامیده و انتظار می‌رود با تسریع در تخصیص اعتبارات، این گنجینه تا بهار ۱۴۰۴ موعد برگزاری دومین کنگره سه هزار شهید استان تکمیل شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زنده نگه داشتن و توجه به میراث فرهنگ بزرگ ایثار و شهادت که دوران دفاع مقدس بهترین مصداق آن است، مستلزم شناخت و شناساندن این میراث گرانقدر به اعضای جامعه، به خصوص نسل جوان و نوجوان کشور است. موزه‌ها نقش بسزایی در تحقق این راهبرد و استحکام ریشه‌های ملی، مذهبی و تاریخی عموم مردم دارد و انتظار می‌رود تکمیل موزه باغ موزه دفاع مقدس با تخصیص اعتبار ملی و عزم جدی تسریع شود.

ساخت باغ موزه دفاع مقدس حرکت بزرگی برای معرفی و تبیین دستاوردهای انقلاب و آشنایی جوانان با دفاع مقدس است و نوعی بازگویی ارزش رشادت های شهداست. سمنان نیز برای گام برداشتن در مسیر تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، ایده ساخت باغ موزه دفاع مقدس را از سال ۱۳۸۵ کلید زد و در نهایت ساخت این بنای فاخر فرهنگی در سفر سال ۱۳۸۵ رهبر معظم انقلاب به استان سمنان تصویب و در ۱۳۸۷ عملیات اجرایی آن در ۱۲۰ هزار متر مربع آغاز شد.

طبق مستندات، سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا و رزمنده به نسبت جمعیت برای پاسداری از نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان، وارد میدان شده است و برگزاری اجلاسیه‌های شهدا در نقاط مختلف استان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت این رویدادها به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.

با توجه به در پیش بودن کنگره سه‌هزار شهید در بهار سال آینده، ضرورت دارد تسریع در تکمیل بخش موزه پارک موزه دفاع مقدس در سمنان مورد توجه ویژه باشد.

سه‌هزار میلیارد ریال فاصله تا تکمیل باغ موزه دفاع مقدس سمنان

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سمنان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سالن آمفی تئاتر و کتابخانه از جمله بخش‌های افتتاحی باغ موزه دفاع مقدس سمنان است و افتتاح بخش موزه و گالری آن طبق برآوردهای پیش از این، سه هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

سردار عباس مطهری افزود: بخش گالری و موزه باغ موزه دفاع مقدس از لحاظ زیرساخت‌های عمرانی ۷۵ درصد و از لحاط محتوایی ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی تاکید کرد: تکمیل و افتتاح تمامی بخش‌های پارک موزه دفاع مقدس نیازمند همراهی بخش‌های مختلف و تخصیص اعتبار ویژه است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سمنان اضافه کرد: تکمیل بخش محتوایی باغ موزه دفاع مقدس نیازمند دست‌کم یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

سردار مطهری اظهار کرد: ساخت باغ موزه دفاع مقدس مصوب سفر سال ۱۳۸۵ رهبر معظم انقلاب به استان سمنان است که پس از ۱۸ سال همچنان این بنای فاخر فرهنگی نیمه‌تمام و تامین اعتبار لازمه تکمیل آن است.

افتخارآفرینی رزمندگان سمنان / نقش‌آفرینی در ۵۵ عملیات از ۱۰۰ عملیات جنگ تحمیلی

به گزارش ایرنا، رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود و سمنان جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.