تهران- ایرنا- ائتلاف آکوس در حال مذاکره با ژاپن برای همکاری در جهت توسعه سیستم‌های دریایی خودکار هستند. این همکاری با هدف تقویت توانایی‌های دفاعی مشترک و مقابله با تهدیدات رو به رشد زیرآب، مطرح شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نیکی آسیا، کشورهای عضو آکوس، شامل استرالیا، انگلیس و آمریکا اعلام کردند در صورت پیوستن ژاپن به بخش اشتراک فناوری این پیمان، قصد دارند از تخصص فنی این کشور برای توسعه سیستم‌های دریایی خودکار استفاده کنند.

این کشورها در حال مذاکره با توکیو برای مشارکت در بخش دوم توافق آکوس، موسوم به «ستون دوم»، هستند که بر توسعه مشترک قابلیت‌های پیشرفته دفاعی تمرکز دارد.

«ستون اول» این پیمان شامل خرید زیردریایی‌های اتمی توسط استرالیا با استفاده از فناوری انگلیس و آمریکا بود.

در بیانیه‌ای به مناسبت سومین سالگرد این پیمان، کشورهای آکوس اعلام کردند با ژاپن در حال بررسی همکاری‌های اولیه برای بهبود قابلیت‌های سیستم‌های دریایی خودکار هستند.

ژاپن از این پیشنهاد استقبال کرده و کازوهیرو سوزوکی، سفیر ژاپن در کانبرا، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس این همکاری را فرصتی برای تقویت بازدارندگی و قابلیت‌های دفاعی منطقه‌ای دانست.

کشورهای آکوس با کانادا، نیوزیلند و کره جنوبی نیز در حال مذاکره برای بررسی امکان‌های همکاری هستند.

سیستم‌های دریایی خودکار شامل پهپادها، ربات‌ها و کشتی‌هایی می‌شود که می‌توانند به‌صورت کنترل از راه دور در سطح یا زیر آب عمل کنند.

این کشورها همچنین در حال تقویت توانایی‌های نبرد زیرآب خود هستند و از هوش مصنوعی برای پردازش داده‌های سونار و سرعت بخشیدن به تصمیم‌گیری‌های ضدزیردریایی استفاده می‌کنند.

کارشناسان معتقدند همکاری با ژاپن می‌تواند شامل زمینه‌های مختلفی از جمله ترکیب زیردریایی‌ها و وسایل نقلیه خودکار باشد.

به گفته مالکوم دیویس، تحلیل‌گر ارشد دفاعی در موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، این سیستم‌ها آینده جنگ‌های زیرآب خواهند بود و به دلیل توانایی‌های در حال گسترش چین در این زمینه، اهمیت زیادی دارند.