رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان روز شنبه در اینباره به خبرنگار ایرنا گفت: کشت برنج به عنوان مهمترین محصول زراعی گیلان امسال در ۲۳۷ هزار و ۲۵۰ هکتار از زمینهای شالیزاری استان انجام شدهاست.
صالح محمدی اظهار کرد: ارقام محلی از جمله هاشمی و علی کاظمی در ۲۲۵ هزار و ۳۶ هکتار و ارقام پرمحصول شامل خزر، شیرودی، فجر، آنام و گیلانه) در ۱۲ هزار و ۲۱۴ هکتار کشت شدهاست.
وی بیان کرد: امسال ۲۰۲ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه کشت شد و در ۲۱۰ هزار هکتار از زمینهای برنجکاری استان نیز به شیوه مکانیزه برداشت شدهاست.
بیشتر بخوانید:
برداشت مکانیزه برنج در گیلان آغاز شد
محصول ۵۵ درصد شالیزارهای گیلان برداشت شد
کشت دوم در ۱۱۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان هدفگذاری شد
باران تابستانه گیلان؛ خواب شالیزارها و بیم شالیکاران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: استحصال افزون بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک با احتساب تولید راتون برآورد شدهاست.
بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی استان به شمار میرود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
۲۳ هزار و ۴۵۰ نفر از شالیکاران گیلان در سال زراعی جاری اراضی زیر کشت خود شامل افزون بر ۱۹ هزار هکتار را بیمه کردند.