تهران- ایرنا- آیین تکریم و معارفه مدیران عامل پیشین و جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران پیشین این رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم تکریم علی نادری مدیرعامل پیشین خبرگزاری جمهوری اسلامی و معارفه حسین جابری انصاری مدیرعامل جدید ایرنا امروز یکشنبه - اول مهر ۱۴۰۳- در ساختما مرکزی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.

تلاش کردیم ایرنا به رسانه‌ای جریان‌ساز تبدیل شود

علی نادری در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در طی سه سال گذشته، گفت: از زمان ریاست شهید رئیسی در قوه قضاییه با ایشان همراه شدم و جز صداقت و پاکی و خیرخواهی از این بزرگوار چیزی ندیدم.

مدیرعامل پیشین ایرنا افزود: خبرگزاری ایرنا با توجه به شکل‌گیری رقبای سرسخت از مرجعیتی که در دهه هفتاد داشت فاصله گرفته بود، ما تصمیم گرفتیم ایرنا را به یک رسانه قدرتمند و جریان‌ساز تبدیل کنیم.

نادری با بیان اینکه بیش از صد حساب کاربری در فضای مجازی به زبان‌های مختلف ایجاد کردیم، توضیح داد: در حوزه اخبار خارجی ایرنا مترجمان زیادی را در اختیار داریم. تا سه سال پیش ایرنا ۱۰ زبان خارجی را پوشش می‌داد که در این مدت ۲ زبان جدید اضافه شد. با ایرنای افغانستان و ایرنای آذربایجان زبان‌های دری و پشتو و آذری را پوشش می‌دهیم که این دو رسانه‌های موثری در افغانستان و جمهوری آذربایجان هستند.

مدیرعامل پیشین ایرنا با اشاره به اقدامات حوزه اخبار استان‌ها گفت: ایرنا ۵۴ دفتر در سطح داخلی داشت که الان به ۶۰ دفتر شده است. احیای مناطق خبری باعث شد که ایرنای استان‌ها به یک رسانه قوی بدل شود که در پوشش سفرهای استانی شهید رئیسی ثمرات آن را مشاهده کردیم.

در مدت انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حدود ۹۰۰ نامزد انتخابات مجلس در دفاتر ایرنا در سراسر کشور حاضر شدند و برنامه های خود را ارائه کردند.

وی افزود: در حوزه عکس حدود ۱۱ عکاس با ما همکاری می کردند؛ ولی امروز نزدیک ۷۰ نفر عکاس با ایرنا در حال همکاری هستند.

نادری با اشاره به توسعه نیروی انسانی ایرنا گفت: سه سال پیش حدود ۶۵۰ خبرنگار نیروی رسمی و ۵۰۰ خبرنگار رابطین خبری بودند که بیمه و حقوق مناسب نداشتند. از میان رابطان خبری حدود ۲۰۰ خبرنگار به عنوان نیروهای شرکتی استخدام شدند. البته حدود ۲۰۰ نفر نیروی سازمان بازنشسته شدند که مطالبات آنها پرداخت شد.

وی ادامه داد: اعتبار و بودجه ایرنا دو برابر سال ۱۴۰۰ شده است، البته هر سه سال ۱۱۰ درصد یعنی ۱۰درصد از بودجه مصوب، اعتبار تخصیصی گرفتیم. مطالبات بازنشستگان را هم توانستیم پرداخت کنیم. همچنین ارتباطات خوبی با خبرگزاری‌های آسیایی برقرار کردیم.

نادری تاکید کرد: سعی کردیم این امانت را حفظ کنیم و آن را در دعواهای سیاسی هزینه نکنیم. امروز این امانت را تحویل آقای حسین جابری انصاری‌ می‌دهیم.

وظیفه سنگینی داریم

حسین جابری انصاری مدیرعامل ایرنا هم در این مراسم ضمن تسلیت حادثه ریزش معدن در طبس به خانواده بازماندگان، ابراز امیدواری کرد و گفت: تلاش کنیم در دولت و مجموعه حاکمیت، این حادثه‌ها را به حداقل برسانیم.

وی حضور مدیران عامل پیشین ایرنا در این مراسم را نماد سنت و تداوم و در کنار تغییر و تحول معنادار عنوان کرد و ضمن تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت اعتماد واگذاری این مسئولیت سنگین خواستار توفیق از خداوند و سربلندی شد.

مدیرعامل ایرنا افزود: در شرایطی کار را در جمع همکاران ایرنا شروع خواهم کرد که منطقه و جهان آبستن تحولات بزرگی است، نزدیک به یک سال از رویداد بزرگ طوفان الاقصی و جنگ غزه گذشته و قبل از آن هم جنگ اوکراین و روسیه و مجموعه تحولات در ساختارها و نظم بین المللی که به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر همه تاثیرگذار است، را شاهد بودیم. در ایران هم در آغاز راه دولت جدید و مسئولیت دکتر پزشکیان با هدف گیری وفاق ملی مطرح شده، هستیم که باز دوره‌ای از تحولات و البته تداوم در مسائل اساسی و بنیادین سیاست کشور خواهد بود.

جابری انصاری تاکید کرد: در چنین شرایطی طبیعی است که مسئولیت ما در ایرنا سنگین خواهد بود، خبرگزاری ایرنا یک سازمان تاریخی با ۹۰ سال قدمت است که از زمان تاسیس وزارت امور خارجه و با نام آژانس پارس فعال شده و با تغییر نام و ماموریت پس از پیروزی انقلاب سیر تحولات و مجموعه‌ای از دستاوردها و تحولات و البته چالش ها و مشکلاتی در دوره های مختلف را شاهد بوده است.

قرار نیست از نقطه صفر شروع کنیم

مدیرعامل ایرنا گفت: قرار نیست مبدا تاریخ باشیم و از نقطه صفر شروع کنیم، طبیعتا از آن نقطه ای آغاز می کنیم که در واقع همه دستاوردها و موفقیت ها را تثبیت خواهیم کرد و تلاش خواهیم کرد با مجموعه مدیران سازمان چالش ها و مشکلات موجود را بهبود ببخشیم و موفقیت ها را ارتقا دهیم و شرایط بهتری را برای سازمان ایجاد کنیم، در همین آغازین سخنم در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ضروری می دانم بر کار جمعی و تیمی تاکید کنم.

وی افزود: تیم من و همکاران و دوستان ما از صف تا ستاد، از خارج تا داخل، از شهرستان ها تا پایتخت ملاک‌مان در کار علاقه مندی، حرفه ای بودن و وفاداری به ایران به معنای دولت و ملت ایران خواهد بود.

ترمیم شکاف‌ و تقویت وفاق ملی وظیفه اصلی ایرناست

جابری انصاری هدف گیری های سازمان ایرنا در این دوره را در سطح داخلی وفاق و اجماع ملی و ترمیم شکاف ها مابین اجزا ملت و بخش هایی از ملت ایران با دولت و مجموعه حاکمیت عنوان کرد و گفت: هدف گیری ما ترمیم شکاف ها بویژه برخی از شکاف هایی است که در سال های اخیر ایجاد شده، خط قرمز ما ترمیم شکاف ها خواهد بود، این را وظیفه ملی سازمان می دانیم و در سطح سازمان نیز اعاده مرجعیت سازمانی کاملتر و بیش از آنچه هست در داخل و ارتقای ایرنا به عنوان یک رسانه ملی به عنوان رسانه تراز هدف گذاری ما است.

مدیرعامل ایرنا تاکید کرد: در سطح خارجی نیز هدف گیری سازمان ایفای نقش در موفقیت سیاست خارجی و تبدیل قدرت جمهوری اسلامی به اقتدار خواهد بود، به عنوان یک ضلع اساسی مربع اقدام خارجی دیپلماسی، میدان، اقتصاد و رسانه بدون تقدم و تاخر، که سیاست خارجی ایران را موفق و پیروزی ها و موفقیت ها را تثبیت و از تداوم برخوردار و در مسیر موفقیت های بیشتر کمک خواهد کرد.

وی ارتقای نقش آفرینی ایرنا به عنوان رسانه موثر ایران در فضای خارجی و محیط پیرامونی در منطقه و جهان را از دیگر اهداف سطح خارجی برشمرد و گفت: گزارش واقعیت، بررسی واقعیت و تقویت بخش پژوهش ها برای ارائه خدمات به سطح های مختلف نظام و تصویرسازی و روایت سازی در اولویت های کاری من و همکارانم در ایرنا خواهد بود.

ایرنا رسانه وفاق ملی است

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این آیین با اشاره به شعار «وفاق ملی» گفت: آقای دکتر پزشکیان با طرح اصل «وفاق ملی» به درستی به حل مسأله توجه کرده و بر روی آن پافشاری می‌کنند. اگر بخواهیم ایران را نجات دهیم، باید ابرمسائل کشور را از مسیر هم‌افزایی گسترده حل کنیم. چون فرصت‌های زیادی را از دست داده‌ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه ایرنا در سه ساحت دولت-حاکمیت، دولت- ملت و ملت-ملت می‌تواند رسانه وفاق باشد، گفت: رسانه ایرنا باید رسانه وفاق دولت و حاکمیت باشد و دعواسازی نکند و در تنش‌ها ندمد. چنین رسانه‌ای با مجلس و قوه قضاییه و نهادهای نظامی و امنیتی چالش‌سازی نمی کند. ایرنا باید فرصت گفتگوی سازنده برای رفع ابهام‌ها را فراهم کند و خط اتصالی گفتگوی بین قوا باشد.

وی با بیان اینکه کاهش سرمایه اجتماعی برای یک نظام مردم‌سالار مخاطره‌آمیز است توضیح داد: اگر ما مشارکت و حضور مردم در صحنه ها و عرصه ها را از دست بدهیم خیلی چیزها را از دست داده‌ایم. ایرنا باید در حوزه وفاق دولت و ملت تلاش کند.

صالحی ایرنا را رسانه وفاق ملت-ملت دانست و گفت: ما شاهد گسست‌های بدی در فضای جامعه هستیم که می‌توان به گسست‌های قومی، مذهبی، سیاسی، نسلی، فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد. ایرنا باید تلاش کند این گسست‌ها را کاهش دهد و وفاق سازی کند.

این گزارش در حال تکمیل است...

به گزارش ایرنا، مراسم تکریم علی نادری مدیرعامل پیشین خبرگزاری جمهوری اسلامی و معارفه حسین جابری انصاری مدیرعامل جدید ایرنا  روز یکشنبه - اول مهر ۱۴۰۳- با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی مدیران این وزارتخانه در سالن اجتماعات خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر سید کمال خرازی، حسین نصیری، فریدون وردی‌نژاد، عبدالله ناصری طاهری، احمد خادم‌المله، محمد جعفر بهداد، محمد خدادی، سیدضیا هاشمی، محمدرضا نوروزپور از مدیران عامل ایرنا در چهاردهه گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، محمدرضا گلزاری دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت، احسان صالحی مدیرمسئول موسسه مطبوعاتی ایران محمدتقی روغنی‌ها و مهدی شفیعی مدیرمسئول اسبق روزنامه ایران، معاونان و مدیران و سردبیران و خبرنگاران و عکاسان ایرنا حضور داشتند.

حسین جابری انصاری، متولد ۱۳۴۸ کار خود را سه دهه پیش در میز فلسطین وزارت امورخارجه آغاز کرد. مشاور معاونت عربی و آفریقایی، مدیر کل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای، معاون عربی و آفریقایی، مشاور ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی و معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از جمله مسئولیت‌های او در این سال‌ها بوده است.

به تازگی کتاب «اخگر به گریبان» از او روانه بازار شده که ترجمه خاطرات منیر شفیق، اندیشمند و استراتژیست فلسطنی است.

پیش از این علی نادری مدیرعاملی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) را بر عهده داشت. وی در دولت شهید رئیسی و در سال ۱۴۰۰ به این سمت منصوب شد.

به گزارش ایرنا، اداره ‌ای به نام آژانس پارس در ۱۳۱۳ خورشیدی در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا اخبار کشور را گردآوری و در دسترس مردم و مطبوعات قرار دهد و علاوه بر این ۲ نشریه صبح و عصر به زبان های فارسی و فرانسه برای مسوولان و خبرگزاری‌های خارجی و روزنامه‌ها منتشر و ارسال می‌کرد و با خبرگزاری های فرانسه، رویتر، آسوشیتدپرس و یونایتدپرس و آناتولی قرارداد خبری داشت.

آژانس پارس از ۱۳۳۲ خورشیدی اخبار خبرگزاری ها و رادیو تلویزیون‌ها و مطبوعات را به زبان های مختلف ترجمه و منتشر می‌کرد تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۳۶۰ خورشیدی نام این خبرگزاری به خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) تغییر داده شد تا دوره ای تازه را شروع کند.

سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) ، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفه‌ای گردآوری و انتشار خبر و عکس و تولید محصولات رسانه ای – خبری در تاریخ ایران است. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیت های ایران و جهان به‌ ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.

محمدرضا شریف، سید کمال خرازی، حسین نصیری، فریدون وردی‌نژاد، عبدالله ناصری طاهری، احمد خادم‌المله، سیدجلال فیاضی، محمد جعفر بهداد، علی اکبر جوانفکر، مجید امیدی شهرکی، محمد خدادی، سیدضیا هاشمی، محمدرضا نوروزپور و علی نادری مدیران عامل ایرنا در چهاردهه گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده‌اند و حسین جابری انصاری پانزدهمین مدیرعامل این رسانه محسوب می‌شود.