به گزارش ایرنا، اصفهان با حدود ۲۱۵ هزار دانشجو، نزدیک به پنج هزار عضو هیات علمی و ۱۸۵ موسسه آموزشی، پژوهش و فناوری، دومین استان دانشگاهی کشور بهشمار میآید که تعدادی از مراکز آموزش عالی آن جزو دانشگاههای بزرگ و برتر ایران هستند.
این استان از ۶ دانشگاه دولتی، پنج پردیس دانشگاه فرهنگیان، ۳۱ مرکز و واحد دانشگاه پیام نور، ۱۲ دانشکده و آموزشکده دانشگاه فنی و حرفهای، ۲۴ مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی، ۲۰ دانشگاه و موسسه غیرانتفاعی، ۹ موسسه آموزش آزاد، ۲۲ دانشگاه آزاد اسلامی و ۵۶ موسسه و مرکز پژوهشی و فناوری برخوردار است.
دانشگاههای این استان برنامههای خود را در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ مشخص کردهاند و کلاسهای درس در مقاطع مختلف برگزار میشود هرچند آنها همچنان منتظر اعلام فهرست نهایی پذیرفتهشدگان آزمون سراسری ورود به دانشگاهها هستند و به احتمال زیاد مراسم استقبال از دانشجویان نو ورود در نیمه دوم مهر جاری برگزار خواهد شد.
مراسم استقبال از دانشجویان و گرامیداشت آغاز سال تحصیلی و بازگشایی کلاسهای درس، صبح امروز در محل ورودی و در اصلی دانشگاه اصفهان و همچنین دانشکدههای این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
به گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان، سال تحصیلی جدید با حدود ۱۷ هزار دانشجو و ۷۲۲ عضو هیات علمی در این مرکز آموزش عالی آغاز می شود.
محمد فرامرزی افزود: دانشگاه اصفهان بعنوان یکی از ۱۰ دانشگاه برتر ایران، ۱۶ دانشکده، ۵۵ گروه آموزشی و ۴۳۲ رشته تحصیلی و برنامه درسی دارد و حدود یکهزار نفر از دانشجویان آن خارجی هستند.
راهاندازی چهار گروه تحصیلی جدید در دانشگاه اصفهان
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان از راهاندازی چهار گروه تحصیلی جدید در این مرکز علمی در زمینههای گردشگری، هوافضا، فیزیک ماده چگال و فیزیک اتمی مولکولی خبر داد و گفت: برنامه تحصیلی جدید در قالب این گروهها ارائه میشود.
فرامرزی تصریح کرد: ثبت نام غیرحضوری دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا روزهای ۱۸ و ۱۹ شهریور امسال انجام و ثبتنام حضوری آنها از یکشنبه اول مهر آغاز شد و تا چهارشنبه چهارم مهر ادامه دارد.
وی اضافه کرد: ثبت نام دانشجویان جدید نیز بر اساس تقسیمبندی آموزشی که در سایت معاونت مربوطه اعلام شده است، انجام میشود.
رییس دانشگاه اصفهان نیز در پیامی با تبریک آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ تاکید کرد: این دانشگاه در سال تحصیلی پیش رو همچون گذشته در پی حل مشکلات جامعه و زمینهسازی برای پیدایش تمدن نوین ایرانی اسلامی است.
حسین هرسیج، ماموریتها و اهداف مهم دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی جدید را ادامه مسیر ارتقای سرمایه اجتماعی دانشگاه، مقابله با چالشهای اجتماعی و احیای تمدن حکمت و عدالت محور، تشکیل ائتلاف دانشگاههای داخلی و خارجی در زمینه هوش مصنوعی، راهاندازی کارگروه ویژه هوش مصنوعی برای نقشآفرینی هوشمند، هدفمند و منسجم، تکمیل زیستبوم فناوریهای نرم و صنایع خلاق دانشگاه، ارتقای سطح امکانات رفاهی اعضای هیات علمی، دانشجویان و یاوران علمی و همچنین هدفمندسازی اعطای این امکانات برشمرد.
ارتقای کیفیت امکانات و تجهیزات آموزشی دانشگاه، گسترش دامنه نفوذ آموزشهای آزاد دانشگاه در داخل و خارج از کشور، گسترش و توسعه امکانات پژوهشی و فناورانه دانشگاه، ارتقای سطح و توسعه همکاری با صنایع و سازمانهای داخلی و خارجی و تعمیق و توسعه دیپلماسی علمی و فرهنگی از دیگر اهدافی است که رییس دانشگاه اصفهان بر آنها تاکید کرد.
هرسیج تصریح کرد: با توجه به تحولات چشمگیر امروز در زمینههای مختلف علمی، انتظار میرود اعضای هیات علمی، دانش و مهارت خود را بویژه در زمینه فناوریهای نوظهور روزآمد سازند تا بتوانند بخوبی پاسخگوی مطالبات دانشجویان پرسشگر و بلندنظر باشند.
دانشگاه صنعتی اصفهان، پذیرای ۱۰ هزار دانشجو
دانشگاه صنعتی اصفهان نیز بعنوان یکی دیگر از دانشگاههای بزرگ و برتر استان، تمهیدات و امکانات لازم را برای شروع سال تحصیلی جدید فراهم کرده است؛ این موسسه آموزش عالی حدود ۱۰ هزار دانشجو، ۴۸۰ عضو هیات علمی، ۲۱ دانشکده و پژوهشکده و ۱۹۴ رشته تحصیلی دارد.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید اظهار کرد: دانشگاه خاستگاه تجلی اراده ملت برای پیشرفت و توسعه است و تقارن آغاز مهر و گرامیداشت هفته دفاع مقدس طلیعه خوشی برای این هدف والا ست و در چنین مطلعی دانشجویان باید از فرصت گرانبهای جوانی نهایت استفاده را برای رشد و تعالی خود در مسیر علم و دانش ببرند و از اساتید دلسوز و اندیشمند خود روشنی این مسیر را مطالبه کنند.
سیدعلیمحمد میرمحمدی میبدی افزود: بدانیم و بر این باور باشیم که آینده ایران اسلامی، امروز در دانشگاه و بدست توانمند شما ساخته میشود، پس بیایید با نام و یاد خداوند متعال به استقبال آغاز سال تحصیلی جدید برویم و از همه بخواهیم از خدای بزرگ بخواهند توفیق الهی همواره بدرقه راهتان باشد.
شاهین شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در پیامی با تبریک هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصیلی جدید گفت: همزمان با ایام مبارکه میلاد با سعادت ۲ اختر تابناک نبوت و امامت، تقارن این جلوهگاه باشکوه مقاومت با بهار تعلیم و تربیت، نمایانگر مجاهدت اصحاب اندیشه و پیشتازان طریق علم و دانایی و سرآغازی در حرکت پرشتاب علمی است، آنانکه در فصل روشن مهر و با تاسی از نامآوران همیشه جاوید عرصه ایثار و شهادت، صحیفه نورانی معرفت و دروازه های آسمانی بینش و آگاهی را بر روی صدها هزار دانش پژوه مشتاق میگشایند و با پیوند علم و ایمان، قلههای رفیع کامیابی و پیروزی را فتح کرده و با گام های مصمم و استوار خویش در ایفای این رسالت مقدس، پیامآور خودباوری، شکوفایی و پیشرفت میهن عزیزمان ایران اسلامی هستند.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیش از ۱۰ هزار دانشجو، یکهزار عضو هیات علمی، ۱۰ دانشکده و ۴۹ پژوهشکده یکی از دانشگاههای علوم پزشکی برتر کشور است.
دانشگاه، کانون جوشش فکری جامعه
سرپرست دانشگاه پیام نور استان اصفهان نیز در پیامی آغاز سال تحصیلی را به دانشگاهیان تبریک گفت و خاطرنشان کرد: فرارسیدن فصل علم و دانش و سال تحصیلی جدید؛ آغازی دیگر بر حرکت در مسیر تعلیم و تربیت و قدم نهادن در راه تعالی علمی و شکوفایی دانش و خرد است، مسیری که جویندگان دانایی و معرفت در آن با بهرهگیری از دانش و تجربههای ارزشمند استادان، خود را برای نقشآفرینی در جامعه و ساختن فرداهای بهتر مهیا میسازند.
سیدرضا میرمهدی افزود: امروز اعضای جامعه دانشگاهی باید با ایجاد فضای اخلاقی همراه با نشاط در دانشگاه بعنوان کانون جوشش فکری جامعه در مسیر پویایی علمی و فرهنگی همراستا با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تلاش کرده و به رسالت خطیر خود برای تعالی ایران اسلامی و تحقق پیشرفتهای علمی و فناوری میهن عزیزمان عمل کنند.
دانشگاه پیام نور اصفهان حدود ۳۱ هزار دانشجو دارد که ۱۵ درصد از کل دانشجویان استان را شامل می شوند.
طبق آخرین آمار و اطلاعات مربوط به دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم، حدود ۴۰ درصد از دانشجویان استان اصفهان در دانشگاه آزاد، ۱۹ درصد در دولتی، ۱۵ درصد در پیام نور، ۱۳ درصد در موسسههای غیرانتفاعی، ۶ درصد در فنی و حرفه ای و پنج درصد در علمی و کاربردی تحصیل می کنند.
بیشترین تعداد دانشجویان استان یعنی نزدیک به ۵۰ درصد از آنها در رشته های علوم انسانی تحصیل می کنند و پس از آن رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه، هنر، کشاورزی و دامپزشکی قرار دارد.
تعداد اعضای هیات علمی در دانشگاههای دولتی استان اصفهان یکهزار و ۵۴۸ نفر، آزاد یکهزار و ۳۰۶ نفر، غیرانتفاعی ۲۶۹ نفر، پیام نور ۲۳۵ نفر، فرهنگیان ۵۳ نفر و فنی و حرفه ای ۴۲ نفر است.