ساری- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران گفت: امسال مصمم هستیم تا بازار فروش پرندگان همانند سال گذشته در فریدونکنار نداشته باشیم که پیگیری‌های لازم در این زمینه در دستور کار قرار دارد.

عطاءالله کاویان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته برای نخستین‌بار بازار فروش پرندگان در فریدونکنار به طور کامل جمع‌آوری شد و امسال هم مصمم هستیم بازار فروش پرندگان همانند سال گذشته برقرار نشود و پیگیری‌های لازم در این زمینه دستور کار قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران تصریح کرد: برنامه دیگری که امسال دنبال می‌کنیم این است یکی از افرادی که در حوزه صید و شکار فعال بودند را در بحث معیشت جایگزین در قالب پرنده‌نگری معرفی کردیم تا به‌عنوان الگویی موفق، مردم به سمت صید و شکار روی نیاورند.

سال قبل خبر خوشی از فریدونکنار رسید، خبر کوتاه اما بسیار خوشحال کننده بود، "بازار غیرقانونی فروش و تجارت پرندگان وحشی در فریدونکنار تعطیل شد"، این خبر موجی از شادی را میان دوستداران حیات وحش و محیط زیست در پی داشت.

کار بازار فروش پرندگان هر ساله در فصل پاییز و همزمان با آغاز مهاجرت پرندگان به تالاب فریدونکنار آغاز می شد، هر روز که از زمان مهاجرت می گذشت بر رونق این بازار هم اضافه می شد و انواع پرندگان چه حرام گوشت چه حلال گوشت بر روی تخته های مرگ آن دیده می شدند، حتی به حدی پرندگان شکار شده عیان و آشکارا در معرض فروش قرار می گرفتند که به راحتی و در روز روشن به اصطلاح چوب زده می شدند و قیمتشان مشخص می شد، اما سال قبل خبری از آن تخته های خونین نبود.

بازارهای زیادی از انواع کالاها در کشور وجود دارد اما یکی از معروفترین آنها بازار فروش پرندگان مهاجر فریدونکنار است که آوازه آن مرزهای کشور را درنوردیده و در داخل هم به قطب فروش پرندگان مهاجر تبدیل شده است البته دیگر باید فعل گذشته را برای این بازار به کار برد و این جای خوشحالی دارد، علت رونق این بازار در واقع موقعیت جغرافیایی ایران است، ایران کریدور پرندگان مهاجر است به طوری که سالانه حدود ۲ میلیون بال پرنده مهاجر از سیبری و غرب اروپا برای مهاجرت از کشور ما عبور می‌کنند و بخش زیادی از آنها وارد تالاب های ایران می شوند که در این میان مهمترین زیستگاهایی که تعداد زیادی از این پرندگان را در خود جای می دهد ازباران، سرخرود و فریدونکنار در شمال کشور است.

سالانه حدود ۲ میلیون بال پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی وارد زیستگاه های کشور می شود سال گذشته یک میلیون و ۶۰۰ هزار بال پرنده وارد شد، این سهم در زیستگاه ازباران ۲ هزار و ۶۴ بال، سرخرود ۲۳ هزار و ۲۵۰ بال و فریدونکنار ۲۶ هزار و ۵۴۱ بال است، در واقع سهم این سه زیستگاه از تمام زیستگاه های کشور بیشتر است.