محمد اشرفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آبرسانی برای ۳۷۹ روستا با ۱۷۵ هزار نفر جمعیت دارای تنش آبی در قالب طرح جهاد آبرسانی از طرح های محرومیت زدایی و با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در شهرستان های شاهین دژ، میاندوآب، بوکان، پیرانشهر، سردشت، شوط، پلدشت و چایپاره در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: روند اجرای طرح جهاد آبرسانی در همه مناطق آذربایجان غربی یکنواخت نیست، در پیرانشهر با آبرسانی به روستای شینآباد با ۹۵.۵ درصد پیشرفت از شهرستان های پیشرو استان در این طرح است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفت: سردشت با ۲۳ روستا دارای ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی، چایپاره با ۵۲ روستا دارای ۸۳ درصد پیشرفت، شوط با ۳۳ روستا و پلدشت با ۲۱ روستا هر۲ با ۷۵.۵ درصد پیشرفت فیزیکی به ترتیب شهرستان های پیشرو در این طرح هستند.
وی اظهار کرد: شاهین دژ با ۱۷ روستا دارای ۵۱.۵ درصد پیشرفت فیزیکی، میاندوآب با ۸۱ روستا ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی و در بوکان با ۱۶۵ روستا دارای ۱۹ درصد پیشرفت فیزیکی است.
اشرفی افزود: میانگین اجرای این طرح در آذربایجانغربی ۴۳.۵ درصد است که حدود ۶.۵ درصد از میانگین کشوری کمتر است و آن هم به دلیل شرایط توپوگرافی و جغرافیای کوهستانی استان است که روند کار را در این منطقه کمی کُندتر کرده است.
وی اظهار کرد: در قالب این طرح ۸۱۵ کیلومتر لوله خط انتقال آب، ۹۵ کیلومتر لوله شبکه توزیع آب، ۷۳ باب مخزن ذخیر آب با ظرفیت ۲۱ هزار مترمکعب و ۴۴ باب ایستگاه پمپاژ آب با ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب احداث می شود که در نوع خود انقلابی بزرگ در این حوزه به شمار می رود.
به گزارش ایرنا هم اکنون از ۲ هزار و ۸۰۰ روستای آذربایجان غربی، آب شرب مورد نیاز ۲ هزار و چهار روستا استان با جمعیت ۹۷۱ هزار نفر با ۳۰۵ هزار انشعاب تحت پوشش خدمات مستقیم شرکت آب و فاضلاب قرار دارد و آب آشامیدنی مورد نیاز این روستاها از یک هزار و ۶۰۰ منشا شامل چاه، چشمه و قنات تامین می شود.
پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.