به گزارش ایرنا، یوسف نوری روز یکشنبه در جلسه مدیریت پسماند مازندران با تاکید بر این نکته که مشارکت در حوزه مدیریت پسماند ضعیف است و همه اظهارات در حد شعار باقی مانده است، اظهار کرد: در عملیاتی شدن طرحهای کمپوست و زباله سوز اصلا با کمبود اعتبار مواجه نیستیم.
وی با بیان اینکه، مشارکت شهرداریها در اتمام طرحهای مدیریت پسماند در هر یک از ۱۰ پهنه مشخص شده باید بیشتر شود، افزود: محدودیت های اجتماعی، خرده فرهنگ ها همراه با تعصب، مرز بندی های قومی، طایفه ای، شهرستانی و روستایی سبب شد تا پسماند مازندران به مرحله بحران برسد.
استاندار کردستان با توضیح این که ۱۰ پهنه برای پسماند مازندران در بهشهر، ساری، قایمشهر، بابل، آمل، بابلسر، نور، نوشهر، تنکابن و رامسر در قالب اجرای کارخانه کمپوست و زباله سوز نهایی شده است، ادامه داد: طبق بررسی های کارشناسی مدیریت پسماند استان، برای اتمام و بهره برداری این طرحها به ۱۰۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز است که در بازه زمانی ۱۵ ماهه قابل اجراست.
نوری با بیان اینکه با انجام این طرحها دفن زباله های مازندران به صفر خواهد رسید، گفت: امروز بخش عمده ای از زباله های ۲ شهر بزرگ بابل و ساری استان با هزینه های میلیاردی فقط به خاطر محدودیت های اجتماعی به خارج از استان منتقل می شود.
وی به مشکلات زیست محیطی پسماندهای موجود در سایت تعطیل شده انجیل سی بابل اشاره کرد و افزود: اکنون با جلوگیری مردمی از فعالیت کارخانه کمپوست، این سایت در شرایطی رها شد که مشکلات زیست محیطی آن دوچندان شده است.
وی با تاکید براینکه با توقف سایت انجیل سی بابل عملا دستگاه های اجرایی به دلیل حکم دادگاه نمی توانند ورود پیدا کنند، گفت: روزانه ۱۰۰ متر مکعب شیرابه زباله در انجیل سی تولید و فقط ۶۰ درصد آن تصفیه و مابقی در طبیعت رها می شود.
مهلت یک هفته ای استاندار مازندران به شهردار ساری برای همکاری با پیمانکار زباله سوز
استاندار مازندران با بیان اینکه شخص شهرداران گذشته و کنونی ساری در حل مشکلات زباله سوز مقصر هستند، گفت: طبق بررسی های کارشناسی شهردار ساری در جلسه با شرکت طرف قرارداد زباله سوز همکاری نمی کند و مشارکت جدی ندارد.
نوری با بیان اینکه شهردار ساری باید جوابگوی مردم باشد، اضافه کرد: راه حل برای معضل پسماند مرکز مازندران وجود دارد اما مدیریت شهردار بسیار ضعیف است.
وی ادامه داد: در حالی که برای حل مشکل زباله سوز مرکز مازندران شخص رییس جمهور شهید، وزیر کشور و استانداری ورود و همکاری همه جانبه داشته و دارند اما شهردار ساری کم کاری می کند.
استاندار مازندران یادآور شد: زباله سوز ساری باید چهار ماه پس از سفر اول ریاست جمهوری شهید افتتاح می شد اما به دلیل اختلاف داخلی در مدیریت شهرداری و شورای اسلامی شهر این ساری، همچنان در جمعآوری و حمل زباله به خارج از استان هزینه های میلیاردی از جیب مردم برداشت می شود.
نوری مهلت یک هفته ای را برای شهردار ساری برای ارایه آخرین وضعیت زباله سوز اعلام کرد و گفت: اکنون شهرداری به دلیل سهل انگاری در مشارکت و پرداخت در هزینههای طرح زباله سوز با پیمانکار، این طرح متوقف شده است.
وی افزود: در نشست بین شهرداری و شرکت های پیمانکار قرار شد مشکل آب، جاده دسترسی و محوطه سازی زباله سوز ساری حل شود اما همچنان این مسایل حل نشده باقی مانده است.
استاندار مازندران گفت: شرکت خارجی در تکمیل زباله سوز ساری قرارداد دلاری دارد و ضرر و زیانی متوجه این شرکت نمی شود.