تبریز - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو گفت: سطح زیر کشت کلزا در این شهرستان با صد هکتار افزایش از ۳۰۰ به ۴۰۰ هکتار رسیده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، ابوالفضل فرشبافیان افزود: کشت کلزا در شهرستان اسکو در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و این محصول ارزشمند که به عنوان طلای زرد کشاورزی شناخته می‌شود، نقش مهمی در خودکفایی کشور در حوزه روغن‌های خوراکی ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: افزایش سطح زیرکشت نشان از استقبال کشاورزان از کشت این محصول و حمایت‌های دولت در این زمینه دارد ضمن اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو باعث بهبود خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها و در نهایت افزایش عملکرد این محصولات می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشت کلزا در شهرستان اسکو به صورت قراردادی است، ادامه داد: عملکرد محصول کلزا در شهرستان اسکو ۲ تن تولید در هر هکتار است.

فرشبافیان بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مزایای کشت کلزا تولید روغن خوراکی با کیفیت بالا است که می‌تواند نیاز کشور به واردات روغن را کاهش دهد و همچنین توسعه کشت کلزا به صورت مستقیم و غیرمستقیم منجر به ایجاد اشتغال در مناطق روستایی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با وجود مزایای فراوان کشت کلزا، این محصول نیز با چالش‌هایی مانند نوسانات قیمت، کمبود آب و نبود صنایع روغن‌کشی مدرن مواجه است و برای رفع این چالش‌ها، نیاز به حمایت بیشتر دولت از کشاورزان، توسعه زیرساخت‌های آبیاری و ایجاد صنایع روغن‌کشی در مناطق کلزا خیز است.

فرشبافیان افزود: کشت کلزا در شهرستان اسکو نشان از حرکت رو به جلوی کشاورزی این منطقه در جهت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و کاهش وابستگی به واردات است و با توجه به پتانسیل‌های موجود، انتظار می‌رود که این روند در سال‌های آینده نیز ادامه داشته باشد و شهرستان اسکو به یکی از قطب‌های تولید کلزا در کشور تبدیل شود.

اسکو از شهرستان های غربی آذربایجان و در ۴۴ کیلومتری تبریز واقع است.

میزان کلزای تولید شده در آذربایجان شرقی در سال زراعی جاری چهار هزار و ۴۴۶ تن است که سه هزار و ۸۹۶ تن از سوی تعاون روستایی استان و ۵۵۰ تن باقی مانده نیز توسط ۲ شرکت بخش خصوصی به ارزش ۱۹۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به صورت نقدی خریداری شده است.

نرخ خرید تضمینی کلزا در سال جاری ۳۵۰ هزار ریال با افت ۲ درصد ناخالصی و ۱۰ درصد رطوبت اعلام شده است.