به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سدهای مهم و بزرگ کشور به هنگام ورود به سال آبی جدید (ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا آخر شهریور ۱۴۰۴) ۴۸ درصد پرشدگی دارند. این امر نشان میدهد ۵۲ درصد ظرفیت سدها خالی است و ضروری است که همچنان برنامههای مدیریت مصرف اعمال شود.
بر اساس گزارش تازه دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، از ابتدای سال آبی مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳ میزان ورودی آب به سدهای مهم و بزرگ کشور به ۴۱ میلیارد و ۹۲۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
این در حالی است که در سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) ۳۹ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب ورودی آب به سدها بوده است. این امر بیانگر رشد ۶ درصدی ورودیها در سال آبی تازه گذشته است.
رشد ۱۲ درصدی حجم آب موجود در سدهای کشور
از ابتدای سال آبی مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳ حجم آب موجود درسدها با رشد ۱۲ درصدی همراه بوده است. بر این اساس از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳ حجم آب موجود در سدها به ۲۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است. در سال آبی پیش از آن (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۳) این میزان ۲۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون مترمکعب بوده است.
افزایش ۶ درصدی خروجی آب از سدها
میزان خروجی آب از سدهای کشور در سال آبی ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳ در حالی به رقم ۳۹ میلیارد مترمکعب رسید که سال قبل (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) این میزان ۳۶ میلیارد و ۸۳۰ میلیون مترمکعب بوده است.
به گزارش ایرنا، پیشتر «فیروز قاسمزاده» سخنگوی صنعت آب گفته بود سال جدید آبی با خشکی آغاز خواهد شد.