به گزارش خبرنگار ایرنا، خرمبید یکی از شهرستانهای شمالی فارس است که در فاصله ۱۸۰ کیلومتری شیراز قرار دارد؛ این شهرستان ظرفیت ویژهای در بخش صنعت دارد و از واحدهای صنعتی مختلفی در حوزههای گوناگون بهره میبرد.
اما معادن سنگ موجود در این منطقه از مهمترین منابع و ظرفیتهای اقتصادی شهرستان خرمبید به شمار میروند به گونهای که این شهرستان در زمینه معادن سنگ مرمریت و تراورتن در استان جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده است.
بر همین اساس در سالهای گذشته توسعه صنعت سنگ در این شهرستان با تکمیل طرحهای زیرساختی آن در دستورکار متولیان امر قرار گرفته و این تلاشها در نهایت منجر به راهاندازی شهرک صنعتی سنگ در این شهرستان شده است.
شهرک صنعتی سنگ خرمبید در حال حاضر از مساحت ۱۴۸ هکتار برخوردار است و یکی از شهرکهای فعال استان فارس محسوب میشود که از امکانات زیربنایی شامل آب، برق، تلفن و تصفیهخانه فاضلاب بهره میبرد.
طبق آخرین گزارشها در این شهرک صنعتی هماکنون حدود ۲۱۲ قرارداد با سرمایهگذاران منعقد شده که از این تعداد۱۲۰واحد با اشتغال یک هزار و ۵۰۰نفردر مرحله بهرهبرداری است.
اخیراً هم مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس با هدف توسعه زیرساختهای این شهرک صنعتی بازدیدی از چهار واحد سنگبری آن انجام داده و مشکلات این واحدها را بررسی کرده است.
او که معتقد است در یک سال اخیر زیرساختهای شهرک صنعتی سنگ خرمبید، به عنوان یکی از قطبهای صنایع سنگ کشور در وضعیت مناسب و مطلوبی قرار گرفته از اجرای ۲ طرح زیرساختی در شهرک صنعتی خرمبید خبر داده و اعلام کرده که پروژه های تکمیل و اصلاح شبکه داخلی برق و فاضلاب با اعتبار ۲میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان اجرایی شده است.
سید مسعود عظیمی همچنین استقرار بیش از ۱۲۰واحد فراوری سنگ در شهرک صنعتی تخصصی سنگ خرمبید را از اتفاقات خوب سالهای اخیر دانست و بر اهمیت حمایت از این واحدها تأکید کرد و گفت: در بخش خدمات حمایتی صنایع کوچک برنامههای متنوعی نظیر تورهای صنعتی و نمایشگاهی، کلینیکهای صنعتی و عارضهیابی و برگزاری دورههای آموزشی در دستور کار قراردارد.
متولیان صنعتی استان همچنین معتقدند آییننامه و دستورالعملهایی برای تشکیل شرکتهای خدماتی و واگذاری اداره امور شهرکهای صنعتی به صاحبان صنایع مستقر در شهرکها وجود دارد که طبق این آییننامهها راهبری امور شهرکهای صنعتی، مستلزم تعامل، همکاری و هماهنگی همهجانبه صنعتگران با شرکتهای خدماتی شهرکهای صنعتی است.
اگرچه تکمیل و توسعه متوازن زیرساختهای شهرک صنعتی سنگ خرمبید یک ضرورت برای توسعه صنعتی استان به شمار میرود تا سرمایه گذاران و صاحبان صنعت در این شهرک مستقر و از مزایای آن بهرهبرداری کنند اما این شهرک هنوز هم نیازمند اتخاذ تدابیر اساسیتری برای حل مشکلاتش به ویژه معضلات موجود در صنعت سنگ است.
به گفته بسیاری از فعالان معدنی استفاده نکردن از روشهای مدرن و فناوریهای مناسب که منجر به کاهش تولید و بهرهوری میشود، نبود بانک بزرگ و جامع اطلاعات مربوط به تولید، مصرف، واردات، صادرات، عرضه، تقاضا، قیمت، بازیافت، ذخیره، تنگناهای مالی، مشکلات مربوط به منابع انسانی و ضعف در برنامهریزی و سازماندهی مناسب برای صادرات و ورود به بازارهای جدید از مهمترین معضلات صنعت سنگ به شمار میرود.
این در حالیست که هماکنون در استان فارس شهرکهای صنعتی سنگ شهید سلیمانی نیریز و خرمبید در بخش صنعت سنگ فعال هستند که طبق گفته فعالان در این عرصه ناحیه صنعتی سنگ خرمبید هم قرار است به زودی به سومین قطب فرآوری سنگ استان فارس تبدیل شود؛ این ناحیه صنعتی که دارای ۵۰هکتار مساحت است و تاکنون ۲۴قرارداد سرمایهگذاری در آن منعقد و یک واحد سنگبری نیز موفق به بهرهبرداری شده در مردادماه سال جاری مورد بازدید مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس قرار گرفت؛ با این حال نیاز است تمهیدات بیشتری برای حل مشکلات صنعتگران در عرصه سنگ با هدف بهرهگیری از این ظرفیتهای مهم اندیشیده شود و از تجربههای سایر استانهای شناخته شده در این صنعت نیز بهره گرفت.