به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که ۲۴ شهریور امسال برای حضور در مراسم افتتاحیه رویداد فرهنگی گردشگری 90 سالگی شهرداری تنکابن به غرب مازندران سفر کرده بود، در نشست بررسی موانع احیای باغ ۳۳ هکتاری هم حضور یافت و پیگیر آخرین وضعیت این عرصه طبیعی تاریخی منحصربهفرد شد.
در این نشست بنا به دستور وزیر میراث فرهنگی مقرر شد که طرفهای ماجرا در استان و شهرستان به مدت یک هفته وضع موجود باغ که بخش مهمِ پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی و تاریخی محسوب میشود را بررسی و وضع موجود آن به همراه مواضع دیگر طرفهای ماجرا مانند شهرداری رامسر را به وزارتخانه بفرستند.
صالحی امیری در آن نشست تاکید کرد که مسوولان محلی و استانی باید طی یک صورتجلسه رسمی مواضع خود پیرامون باغ را تدوین و ارسال کنند و سپس در جلسهای مشترک و تخصصی با حضور نماینده مجلس، استاندار و متخصصان در وزارتخانه نتیجه نهایی اتخاذ میشود که همه باید از نتیجه آن نشست پیروی کنند، در غیر اینصورت پرونده رامسر بایگانی میشود.
در همین پیوند سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامسر روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران در تشریح آخرین اقدامات انجام شده پیرامون این پرونده گفت: کارشناسان شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی دیروز و امروز در باغ ۳۳ هکتاری حضور دارند و از نزدیک اقدامات عمرانی انجام شده در این عرصه شامل حوضچه آرامش و سازه نیمه تمام مجتمع فرهنگی را بررسی و دیدگاههای کارشناسی خود را برای ارسال به وزارتخانه تهیه و تدوین میکنند. ضمن اینکه نشست مشترکی هم با حضور نهادهای متولی قرار است در فرمانداری رامسر برگزار شود.
ابوطالب علیپناه با بیان اینکه ۵ نفر از ۷ نفر عضو کمیته فنی استان در حالِ بررسی وضعیت موجود باغ هستند اظهار کرد: نتایج بررسیها به شورای عالی کمیته فنی وزارت میراث فرهنگی فرستاده میشود و پیرو گفتههای وزیر، نتیجه این اقدامات در نشست با نماینده مردم منطقه در مجلس شواری اسلامی، استاندار مازندران و کارشناسان این نهاد بررسی و تصمیمهای این نشست اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به بازدیدهای گذشته از این باغ که از سوی علی دارابی معاون پیشین وزارت میراث فرهنگی انجام شد، گفت: در بازدیدهای گذشته علی امینیشاد شهردار رامسر اعلام کرد که سازه مجتمع فرهنگی را جمعآوری و به مکان دیگری منتقل میکند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامسر با بیان اینکه شهردای رامسر مسیر احیای باغ را اشتباه طی کرده است، تصریح کرد: شهرداری با اخذِ مشاور طرح مطالعاتی باغ را تهیه و تدوین کرد. این در حالی است که طرح مطالعاتی که در کمیته فنی تایید شده با نقشه عملیاتی و اجرایی که باید در وزارت میراث فرهنگی تایید شود، متفاوت است.
علیپناه افزود: شهرداری قصد داشت در باغ ۳۳ هکتاری نهر آب ایجاد کند. اما کارشناسان فنی میراث فرهنگی به دلیل اینکه احداث نهر، موجب قطع درختان در مسیر آب میشد، با اجرای آن مخالفت کردند.
به گزارش ایرنا، باغ ۳۳ هکتاری رامسر بخش مهمی از پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی تاریخی رامسر به شمار میآید که طی ۲ دهه گذشته وجود سازه نیمهکاره مجتمع فرهنگی متعلق به فرهنگ و ارشاد در عرصه این باغ و خلاف ضوابط عرصه و حریم بافتهای تاریخی تشخیص داده شدن وجود این سازه پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی تاریخی رامسر را متوقف کرده است.
چندی پیش نیز شهرداری رامسر عملیات اجرایی طرحی با عنوان حوضچه آرامش را در این باغ آغاز کرد که مورد انتقاد کارشناسان و کنشگران حوزه میراث فرهنگی قرار گرفته است.