رشت - ایرنا - کارشناس روابط بین‌الملل و مسائل سیاسی ایران گفت: بیانات رئیس جمهور در سازمان ملل ناشی از ضرورت تغییر در چارچوب‌های سیاست‌های خارجی است و به خوبی پیام صلح کشورمان را به جهان پرآشوب و پرتنش امروزی اعلام و مخابره کرد.  

صلاح الدین هرسنی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ایران اسلامی در دوره ریاست جمهوری دکتر پزشکیان می کوشد چارچوب‌ها و الگوهای جدیدی را در حوزه‌های سیاست خارجی در راستای مصالح کشور و ملت تعریف و در این چارچوب حرکت کند.

وی ادامه داد: اتخاذ دیپلماسی صلح یا همان اخلاق راهبردی و فرهنگ دیپلماتیک ایران در این دوره متضمن خروج کشور از بن‌بست ها و انسدادهای سیاسی به ویژه اقتصادی است؛ ابتکار صلح برای همه و سازنده گرایی رویکرد مورد توجه این دولت است.

وی تصریح کرد: آنچه پزشکیان درخصوص آمادگی ایران برای ساختن دنیایی بهتر با کشورهای مختلف به ویژه با همسایگانش بر آن تاکید کرده، ناظر بر احیا و تقویت وجهه جمهوری اسلامی در ساختار پر آشوب نظام بین الملل است.

هرسنی اضافه کرد: البته دستیابی به این مهم فقط با اعلام مواضع رسمی ایران میسر نخواهد بود بلکه باید دید اروپا و آمریکا تن به بازی در زمینی می دهند که ایران برای آنها طراحی کرده است یا نه ؟ ایران باید خود را مقید به رعایت الگوهای جدید و سازنده ای نماید که در وقت حاضر قادر به ترسیم و تعریف آن شده است و همین الگوها باید راهنما و معیار عمل او در حوزه های دیپلماسی و سیاست خارجی باشد و اولویت ایران باید فرهنگ راهبردی و اخلاق دیپلماتیک باشد.

کارشناس روابط بین الملل و مسائل سیاسی اظهار کرد: به این ترتیب زمانی برنامه‌های دکتر پزشکیان موفق خواهد بود که او بخواهد به سمت الگوی دیپلماسی صلح و فرهنگ سازنده دیپلماسی حرکت کند.

هرسنی با تایید این بخش از سخنرانی دکتر پزشکیان که تحریم های یکجانبه مردم را هدف قرارداده و درپی ﻧﺎﺑﻮدی ﺑﻨﯿﺎنﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی اﯾﺮان اﺳﺖ و ﻫﺪف غرب هم چیزی جز امنیتی‌سازی و نا امنی ایران نیست، گفت: ایران در برجام به تعهدات خود عمل کرد و این آمریکای دوره ترامپ بود که از برجام خارج شد؛ بنابراین اکنون آمریکا و اروپا باید پاسخگوی بی‌تعهدی، بد عملی و پروژه آزار و ایذای ایران یا همان ایران هراسی باشند.

وی تصریح کرد: تلاش دکتر پزشکیان برای اتخاذ دیپلماسی صلح در وقت حاضر به معنای احیای برجام است تا ممد حیات اقتصاد ایران باشد .

هرسنی در خصوص این بخش از سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه ﺟﻤﻬﻮری اسلامی ایران ﻣﺼﻤﻢ ﺑﻪ ﺗﺎﻣﯿﻦ و ﺗﻀﻤﯿﻦ اﻣﻨﯿﺖ ﺧﻮد اﺳﺖ، ﻧﻪ اﯾﺠﺎد ﻧﺎامنی برای دیگران نیز گفت: در یک جهان پرآشوب دولتها به واسطه خودیاری حق دارند که از بقای خود صیانت کنند؛ بنابراین دکترین موشکی جمهوری اسلامی ایران قابلیت بازدارندگی برای بقا داشته و در همین راستا قابل ارزیابی است و نمی تواند بهانه ای برای تحت فشار قرار دادن کشورمان باشد.