به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «ماموستا عبدالسلام کریمی» مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی امروز -چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳- در نشست خبری با حضور رسانههای داخلی، گفت: ما پیشنهاد کردیم که عنوان این مشاورت به امور اقوام، مذاهب و ادیان توحیدی تغییر نام پیدا کند؛ شعار ما باید همان شعار سال ۵۷ باشد یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، جمهوریت یعنی همه، دیگر نباید تبعیض قائل شد.
وی با بیان اینکه این حوزه در دو بخش فعالیت خود را انجام میدهد، افزود: یکی اقوام و دیگری ادیان و مذاهب، نباید از اصطلاح فرقه استفاده کرد، همه مسلمان هستیم فرقه از تفرقه میآید و نباید آنرا به کار ببریم.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی افزود: اقوام زمانی زیبا هستند که در کنار یکدیگر باشند. زن بهتر است یا مرد؟ هیچکدام همانطور که خداوند میگوید من شما را از زن و مرد آفریدم، شما را از قبیلههای مختلف آفریدم که یکدیگر را بهتر بشناسید، اما هیچ قومی بر قوم دیگر فضیلت ندارد، هیچ کدام برتری ندارد مگر اینکه انسانیت و تقوای بالاتری داشته باشد.
عبدالسلام کریمی تاکید کرد: نباید دیوارکشی کنیم، حق دیدار کشی بین مذاهب، اقوام و میان زن و مرد را نداریم، خدا و رسول خدا خط کشی نکرده است چرا ما باید خط کشی کنیم. هر انسانی میتواند به درجه خلیفهالله برسد.
اصولگرا و اصلاحطلب در کنار هم باشند
مشاور رئیسجمهور تاکید کرد: اصولگرا و اصلاحطلب واقعی باید در کنار یکدیگر باشند، حضرت علی(ع) بزرگترین اصولگرای دین بود و امام حسین(ع) بزرگترین اصلاحطلب زمانه خود، آنها با هم بودند، اختلافات باعث میشود دشمنان از ما خوشحال شوند، نباید کاری کنیم که اهداف آنها عملیاتی شود، نباید به نفع آنان نقش ایفا کنیم، هر نوایی که بر وحدت بدمد از رحمان و هر ندایی که بر طبل تفرقه بکوبد از شیطان است.
وی افزود: مثنوی ما دکان وحدت است، غیر وحدت هر چه بینی آن بت است.
مشاور رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی با تاکید بر فرمایشات رهبر انقلاب که میفرمایند اقوام فرصت هستند، گفت: در بازسازی و مدیریت کشور باید همه باشند، هیچ قومی نباید طرد شود. تنوع راز بقاست و تقابل عامل فناست.
شاهد تحقق وفاق در دولت دکتر پزشکیان هستیم
عبدالسلام کریمی با اشاره به حضور پررنگ زنان، اقوام و مذاهب در دولت چهاردهم، تصریح کرد: رویکرد خوبی نسبت به زنان و اقوام در این دولت شکل گرفته است و شاهد تحقق وفاق ملی هستیم.
وی تصریح کرد: ۲۱ تن از عزیزان اهل سنت را برای تصدی عنوان سفارت به شهید رئیسی معرفی کردم که یکی از آنها آقای «دکتر آرش زرهتن لهوانی» بودند که اتفاقا رئیسجمهور شهید شناخت خوبی نیز نسبت به او داشت و اخیرا به عنوان استاندار کردستان منصوب شد و دیگری آقای دکتر داود زرینپور از زاهدان هستند که در حال حاضر رایزن فرهنگی کشورمان مصر هستند.
مشاور رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی گفت: کلیمیان حدود ۱۸ هزار نفر، مسیحیان حدود ۶۰ هزار نفر و زرتشتیان حدود ۵۵ هزار نفر هستند و من حیث المجموع ۱۵۰ هزار نفر اقلیت مذهبی داریم که پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند و اهل سنت نیز در مجموع ۲۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.
عبدالسلام کریمی افزود: همانطور که میدانید فراکسیون باید حداقل ۵۰ عضو داشته باشد، اما به دلیل تسامح و تساهل همواره با حدود ۲۰ تا ۲۲ نفر عضو فراکسیون اهل سنت تشکیل شده است.
وی گفت: رهبر انقلاب به ما فرمودند که موفقیت دولت موفقیت همه ماست.
مشاور رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی با بیان اینکه اقوام و اهل سنت بیشتر در نزدیکی مرزها استقرار دارند، خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب ببینید که اقوام و مذاهب چه رویکردی نسبت به دولتها داشتهاند و همیشه همراه و یاری رسان بودهاند به دلیل آنکه آمده بودند به مردم خدمت کنند.
عبدالسلام کریمی تاکید کرد: البته برخی استثناعات هم داریم اما در مجموع اکثر اهل سنت همواره با نظام و دولتها بودهاند، دولتها نیز کم یا بیش کمک کردهاند.
پزشکیان به دنبال اجرای قانون اساسی است
وی با اشاره به اینکه شعار دکتر پزشکیان «وفاق ملی» است، افزود: رئیسجمهور آمد تا همه از مناصب مناسب برخوردار باشند، پزشکیان حرف جدیدی نمیزند بلکه میخواهد قانون اساسی اجرایی شود. تا کنون نیز آنچه گفته انجام شده است، اهل دروغ نیست و آنچه میگوید چون از دل بر میآید، لاجرم بر دل مردم مینشیند.
مشاور رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی با بیان اینکه پزشکیان مردم را دلگرم و دشمن را ناامید کرده است، اظهار کرد: پزشکیان در حال برآوردن انتظارات مردم و تحقق وفاق ملی است اما باید فرصت بدهیم، الان وزرا را ببینید از شهرهای مختلف هستند، وزیر زن داریم، چهار نفر از بانوان در دولت هستند. انشاءالله که بیشتر هم بشود.
ماموستا کریمی گفت: شعار «زن، زندگی، آزادی» شعار ماست که علیه ما به کار میبرند، زن بالاترین جایگاه را در اسلام دارد، نباید از زنان بترسیم، زنان پشتیبان هستند، زنان نیمی از جامعه هستند و نیمی دیگر تحت تاثیر این قشر قرار دارند.
وی ادامه داد: این حق زنان است که از جایگاه شایسته و مناسب برخوردار باشند. اگر زنان نبودند انقلاب ما در سال ۱۳۵۷ به پیروزی نمیرسید. اگر زن نبود کربلا در کربلا میماند و همچنین تمام سادات در عالم به وسیله حضرت زهرا به پیغمبر میرسند.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی گفت: باید راهکار مشکلات زنان را به خود آنان بسپاریم، نباید کاری کنیم که دیگران سوء استفاده کنند و زنان را در مقابل اسلام و نظام قرار دهند.
مساجد اهل سنت پس از انقلاب سه برابر شد
ماموستا کریمی با تاکید بر اینکه تعداد مساجد اهل سنت پس از انقلاب سه برابر شده است، افزود: در حال حاضر ۱۷ هزار و ۱۵۰ مسجد اهل سنت داریم؛ ۳۹۰ مدرسه علوم دینی، ۲۸۰۰ امام جمعه اهل سنت و ۱۲ هزار ۳۰۴ امام جماعت اهل سنت داریم.
وی گفت: ۲۴۰۰ مُدرس رسمی در مدارس علوم دینی داریم، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ مدرک در سه سطح رسمی برای محصلان این مدارس صادر شده است.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی، اظهار کرد: تا کنون اهل سنت حداقل ۱۷ هزار شهید تقدیم انقلاب و نظام کرده است. ۱۷۰۰ مدیر در دستگاههای کشور اهل سنت هستند، ۵ کرسی خبرگان رهبری متعلق به اهل سنت است؛ این تعداد تا دوره قبل ۲ نفر بود که به پنج نفر افزایش یافت.
ماموستا کریمی گفت: ۲۲ نماینده اهل سنت در مجلس شورای اسلامی و ۸۰ قاضی اهل سنت داریم که البته در دولت چهاردهم نیز مناصب بسیاری به اهل سنت واگذار شده است و امیدواریم که این تعداد نیز افزایش یابد.