به گزارش ایرنا، احمد موقری روز چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به افزایش دستگیری اتباع خارجی غیرمجاز در استان، گفت: تبعههای خارجی غیرمجاز پس از دستگیری بدون نیاز به پرونده قضایی به اردوگاهی در استان دیگر فرستاده شده و سپس به مرز کشور خودشان میروند.
وی با بیان اینکه کارفرمایان استان حق استفاده از اتباع فاقد مجوز اقامت و اشتغال را ندارند، افزود: دستگاه قضایی در صورت به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز ورود کرده و جریمه و مجازات جایگزین حبس را به کارفرمایان مربوطه اعمال میکند.
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۰۰ نفر اتباع خارجی دارای مجوز اقامت در استان ما حضور دارند که اغلب آنها از کشور چین بوده و تجهیزات و امکانات در استان مستقر کردهاند.
موقری با بیان اینکه سرقت، جرم اول استان است ، گفت: تعداد ۲۵۰ نقطه از شهر تبریز شناسایی شده است که نیازمند نگهبان محله هستند اما هزینه برای ساکنان محله دارد و متاسفانه مردم اقبالی به آن نشان نمیدهند.
وی، توسعه دوربینها در سطح شهر، گشتهای انتظامی و توجیه صنوف را از جمله اقدامات پیشگیرانه سرقت عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه کلاهبرداران همچنان از شیوه ارسال پیامک برای خالی کردن حساب مردم استفاده میکنند، افزود: پیامکهایی تحت عناوین متعدد چون مالیات، خدمات بهزیستی، پلیس فتا، ابلاغیه دادگستری و ثبت نام با سرشماره نامشخص و لینک جعلی به مردم میفرستند و اقشار مختلف مردمی از جمله دکتر، مهندس و حتی در سطح مدیر نیز با بازکردن لینک جعلی، اطلاعات حساب بانکی خود را در اختیار کلاهبرداران قرار میدهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مهم این معاونت در بحث حقوق عامه است، گفت: دستگاههای خدمات رسان جهت ارائه زیرساختها برای خیابان انقلاب (۴۲ متری) تبریز که اکنون در مرحله احداث قرار دارد، تعلل داشتند که هفته گذشته به همراه شهرداری و مدیران دستگاههای خدمات رسان از این طرح بازدید کردیم و ۲۰ روز فرصت دادیم تا با تکمیل زیرساختها، فاز نخست آن به طول یکهزار مترمربع تمام شود.
وی با اشاره به فعالیت سامانه سجام برای ثبت گزارش های مردمی اظهار کرد: این سامانه به گونهای طراحی شده که هویت فرد گزارش دهنده غیرقابل مشخص است و ارتباط به صورت یک طرفه است و ما دریافت کننده گزارش مردمی هستیم.
وی ادامه داد: اواخر سال ۱۴۰۲ بود که یک گزارش از طریق سامانه سجام دریافت کردیم که در یک بانک، افرادی مشخص تسهیلات گرفته اما اقاسط خود را پرداخت نکرده بودند که پس از بررسی و تایید موضوع، یکهزار میلیارد ریال به بیت المال بازگشت.
موقری افزود: گزارش دیگری مبنی بر ساخت و ساز غیرمجاز در روستای دورافتاده یکی از شهرستانها دریافت شده بود که پس از تایید موضوع، بلافاصله قلع و قمع انجام گرفت اما چند بار دیگر گزارش ساخت و ساز جدید توسط همان فرد را دریافت و هر بار نیز قلع و قمع کردیم.