به گزارش خبرنگار رسانه ایرنا، نشست خبری جشنواره کارتون «سواد فضای مجازی در عصر هوش مصنوعی» امروز، چهارشنبه، ۴ مرداد با حضور سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمال رحمتی، کاریکاتوریست و داور جشنواره برگزار شد.
پورابوالقاسم در ابتدی این نشست با بیان این که بعد از سالها رویداد کارتون یا کاریکاتور را داریم احیا میکنیم اظهار کرد: ما سه دوره دوسالانه کارتون را قبلا برگزار کردیم و امسال رویداد کارتون را با موضوع سواد فضای مجازی و عصر فناوری های نوین طراحی کردیم. هفت سرفصل به شرکتکنندگان پیشنهاد شده است که ازجمله میتوان به ساختارها و تکنیکهای آموزش سواد فضای مجازی در عصر هوش مصنوعی، ظرفیتهای فرهنگ و هنر در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی، کودکان و نوجوانان و هوش مصنوعی، رمزارزها و سواد فضای مجازی و ... اشاره کرد.
باید هنر و تکنولوژی را به هم گره بزنیم
وی با تاکید بر این که بعد از ظهور هوش مصنوعی اتفاقات مهمی برای بشر افتاده است ادامه داد: باید بتوانیم هنر و تکنولوژی را به هم گره بزنیم تا بتوانیم آسیب های فضای مجازی را از طریق هنر نشان بدهیم. چون هنر زبان مشترک همه انسانهاست.
به گفته پورابوالقاسم داوران این جشنواره احمد عربانی، جواد علیزاده و هادی حیدری هستند و جایزه نفرات اول تا سوم به ترتیب، ۲۰، ۱۵ و ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آثار هنرمندان چگونه ارائه میشود گفت: با مترو برای عرضه آثار در ایستگاهها تفاهمنامه امضا کردیم. با پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی هم صحبت کردیم که چند ثانیه قبل از سریال این کارتونها را نمایش نشان بدهند. پارسال محتواهایی در حوزه انیمیشن با موضوع کودک و خانواده تولید و منتشر کردیم که همه این محتواها به عدد قابل توجهی از بازدید رسیدهاند.
کارتون هنر عصر جدید است
در ادامه نشست جمال رحمتی، کاریکاتوریست و داور جشنواره با بیان این که هنر کارتون هنر عصر جدید است گفت: انسان عصر جدید فرصت کمی برای مطالعه دارد و کارتون زمان کمتری از مخاطب میگیرد. کارتون کار یک مقاله چند صفحهای را در چند ثانیه انجام میدهد. ما وارد عصر هوش مصنوعی شدهایم و نمیتوانیم با رویکرد دو دهه قبل ادامه بدهیم. لازم است که خودمان را با شرایط جدید تطبیق بدهیم.
وی افزود: بعد از اعلام فراخوان شاهد استقبال گسترده از کارتونیستهای حرفهای ایران بودیم. کارهای درجه یکی رسیده است و اسامی که به ندرت در رقابت ها شرکت می کردند در این جشنواره حضور دارند. به همین خاطر زمان ارسال آثار را تا نهم مهر تمدید کردیم. تا الان بیش از ۳۰۰ اثر رسیده است ولی بیشتر هنرمندان در هفته آخر آثارشان را ارسال میکنند. ما همچنان منتظر آثار بیشتری هستیم.
رحمتی تاکید کرد: قبل اختتامیه یک نشست داریم که کیارش زندی، مدیر گروه انیمیشن دانشگاه سوره و آرمان داوودی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سخنرانهای آن هستند. مراسم بزرگداشت کارتونیست پیشکسوت، بهمن رضایی که در مجله توفیق همکاری میکرد را هم خواهیم داشت.
این کاریکاتوریست درباره آثاری که با هوش مصنوعی طراحی میشوند توضیح داد: اگر یک موسیقی را کامپیوتری تنظیم کنید، با اجرای زنده قابل تشخیص است. در حوزه کارتون هوش مصنوعی اینقدر پیش نرفته است که محصولش قابل تشخیص نباشد و سریع لو میرود.
رحمتی درخصوص تعیین موضوعات خاص برای شرکت در این جشنواره گفت: ما از تعیین موضوع صرفا در جهت کمک به کارتونیستها استفاده کردیم. مثلا بحث هوش مصنوعی، رمز ارزها و... معرفی شدند. هنوز تعداد دقیق آثار مشخص نیست و کارهای محدودی که دیدیم با موضوعات کلیتری ساخته شده. ما در هر چیزی نماد بصری داریم و هنرمندان از این روند استفاده میکنند.
وی درخصوص اختتامیه و داوری آثار هم گفت: فرآیند داوری در روز یازدهم مهر مشخص و کارهای مربوط به جوایز برندگان انجام میشود. ورود عموم مردم در روز اختتامیه به تالار رودکی آزاد است.