به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، زهرا بهاروند اظهار کرد: بافت تاریخی خرم آباد با بیش از ۸۰ هکتار در مرکز شهر واقع شده که دارای آثار تاریخی فراوانی از جمله خانه های تاریخی، کاروانسرا، حمام است.
وی افزود: این آثار تاریخی می توانند با مرمت و ساماندهی تبدیل به ظرفیت گردشگری در بافت تاریخی شده و همچنین به ادامه حیات خود جهت انتقال به نسل های آینده به عنوان میراث فرهنگی ادامه دهند.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان یادآور شد: این اداره کل با توجه به تخصیص اعتبار در این پروژه، اقدام به مرمت و باز زنده سازی بخشهایی از بافت شامل کف سازی گذرها، بازسازی نماهای قدیمی، مرمت و احیاء سقاخانه موجود در بافت و کف سازی بخش هایی از بافت کرده است.
بهاروند بیان کرد: تمامی مرمتها براساس سبک و سیاق گذشته و با مصالح همگون در حال انجام و این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال در حال انجام است.
آغاز از مرمت مقبره امام زاده قاسم شهرستان ازنا
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: این اداره کل سالانه نسبت به مرمت بخشهای مختلف بنا اقدام کرده که در سال جاری فصل جدید مرمت آن آغاز شده است.
بهاروند اضافه کرد: سالجاری نیز این اداره کل به نسبت اعتبار تخصیص یافته در بخش هایی شامل گنبد، پشت بام، کف سازی محوطه، دیوار چینی عملیات مرمت را آغاز کرده است.
بنای امامزاده قاسم که در استان لرستان و شهرستان ازنا و در غرب ایران واقع گردیده است. قدمت این بنا به قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی می رسد و با شماره ۱۷۵۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این بنا دارای معماری منحصر به فرد و گنبد مخروطی شکل با ارتفاع نزدیک به ۴۰ متر بوده که از بیرون به شکل مخروطی و از داخل حرم به شکل کروی می باشد.
تزیینات بی نظیر گچی و نوشته های قرآنی بر روی بنا از جمله جاذبه های این بنا می باشد.بنای امامزاده قاسم سالانه میزبان زائران مختلف از اقصی نقاط کشور بوده که علاوه بر جنبه مذهبی بنا، از جمله آثار معماری و دیدنی استان محسوب می شود.