جواد عمارلو روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مردم بجنورد در این مدت۳۰ روز هوای پاک استنشاق کردند این در حالی است شمار روزهای هوای پاک در مدت مشابه پارسال ۲۳ روز ثبت شده است.
وی افزود: مرکزنشینان خراسان شمالی در نیمه نخست امسال در ۱۴۶ روز هوای سالم استنشاق کردند.
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: افزایش ریزگردها و آلاینده ها هوای شهر بجنورد را در نیمه نخست امسال هشت روز در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس و در ۲ روز در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه ها قرار داد.
عمارلو با بیان اینکه افزایش ریزگردها دلیل اصلی کاهش کیفیت هوای بجنورد است، گفت: خشکسالی ها و کاهش بارندگی ها موجب کاهش کیفیت هوا و افزایش ریزگردها در آسمان خراسان شمالی شده است.
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: کیفیت هوای بجنورد تنها در یک نقطه از شهر قابل سنجش و اندازه گیری است.
براساس این گزارش در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
کارشناسان بر این باورند که گرد و غبار، علت مهم آلودگی هوای بجنورد است ضمن اینکه محدوده شهر بجنورد عرصه فعالیت سنگ شکن ها، کارخانه آسفالت و دیگر واحدهای آلاینده قرار دارد.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است.