کرمان - ایرنا - استاد علوم سیاسی و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حقیقت می‌توان مهم‌ترین فراز و نکته سخنان رییس‌جمهور در سازمان ملل متحد را اعلام آمادگی ایران برای ورود به دوره‌ای جدید از تعامل و همکاری با قدرت‌های جهانی و همسایگان بر اساس واقعیت‌های جدید جهانی دانست.

مهدی حسنی باقری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  اظهار داشت: دکتر پزشکیان در اولین حضور به عنوان رییس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنانی را ایراد کرد که از چند منظر حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: در یک نگاه کلی سخنان رییس‌جمهور چیزی فراتر از اصول و رویکردهای همیشگی جمهوری اسلامی درباره مسایل گوناگون نیست اما تاکید بر برخی موارد و تغییر در نوع بیان آنها شاید مهم‌ترین ویژگی‌های سخنان اخیر باشد.

استاد علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی بافت خاطر نشان کرد: البته این مساله تا حد زیادی ناشی از این است که وی نماینده جریان جدیدی است که در ایران با انتخابات اخیر بر سر کار آمده و شعارها و رویکردهایی بعضا متفاوت پیشین دارد.

مهدی حسنی باقری دانشیار و استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد بافت

وی افزود: به طور کلی سخنان رییس‌جمهور در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد را می‌توان در چند محور بررسی کرد که یکی از محورهای مهم آن اشاره به مساله فلسطین و رژیم صهیونیستی است.

باقری ادامه داد: در این زمینه وی به مصائب مردم فلسطین اشاره کرد، ضمن محکوم کردن جنایت های رژیم صهیونیستی به انتقاد از حمایت‌های بی‌جای برخی از کشورها از این رژیم پرداخت و با تکرار مواضع اصولی ایران خواستار برگزاری همه‌پرسی برای تعیین سرنوشت مردم فلسطین شد.

وی بیان کرد: یکی دیگر از محورهای صحبت رییس‌جمهور اشاره به انتخاب خود از سوی مردم بر اساس شعار وفاق ملی است که به صورت عملی هم دنبال می شود.

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی بافت تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در این زمینه تاکید رییس جمهور بر ضرورت برطرف کردن موانع و چالش‌های کشور بر اساس ملزومات واقعی جهان امروز است.

وی افزود: بر این اساس به نظر می رسد تاکید وی بر آمادگی ایران برای تعامل با اعضای برجام و همچنین درخواست برای به رسمیت شناخته شدن دغدغه‌های امنیتی ایران اهمیت پیدا می کند.

به گزارش ایرنا، دکتر پزشکیان در هفتاد و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تاکید بر این که تحریم‌ها، سلاحی مخرب و غیرانسانی هستند که با هدف فلج کردن اقتصاد کشور اعمال می شوند اظهار داشت: محرومیت از دسترسی به داروهای حیاتی یکی از دردناکترین پیامدهای تحریم ها است که جان هزاران انسان بی گناه را به خطر می اندازد، این اقدام نه تنها نقض آشکار حقوق بشر بلکه جنایتی علیه بشریت است.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: ملت ما در طول سال‌های گذشته با تحمل سختی های فراوان ناشی از تحریم ها نشان داده است که در برابر ظلم و ستم ایستادگی می کند اگر چه زخم های ناشی از تحریم ها بر پیکره جامعه ما عمیق است، اما مواجهه با این تجربه تلخ ما را به ملتی قویتر با اراده ای پولادین و خودباور تبدیل کرده است.

وی تصریح کرد: ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با قدرت‌های جهان و همسایگانش مراودات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی مؤثر و از جایگاه برابر داشته باشد.