سمنان - ایرنا - رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه تمکین به قانون یک اصل اساسی است، گفت: دستگاه قضا اعتقاد دارد چنانچه در مواردی اختلاف برداشت از قانون پیش آمد، باید با گفت‌وگو با دولت به یک نظر واحد رسید و در غیر این صورت، روال‌های قانونی معینی از جمله رجوع به رای وحدت رویه و یا درخواست تفسیر قانون از مجلس شورای اسلامی، وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز پنجشنبه در نشست با نمایندگان قضات، کارکنان اداری و شوراهای حل اختلاف در سمنان افزود: مشکلات معیشتی موجود نباید به هیچ‌ وجه در انگیزه کارکنان و قضات دستگاه قضایی برای خدمت صادقانه و مخلصانه به مردم خلل ایجاد کند. کارکنان در قوه قضاییه اگرچه نمی‌توانند رضایتمندی ۱۰۰ درصدی مراجعان را برآورده کنند، اما با رفتار حسنه و تکریم ارباب رجوع می‌توان جلوی بسیاری از نارضایتی‌ها را گرفت. کارکنان و مسوولان قضایی باید تمرین و ممارست داشته باشند که در هر شرایطی با مردم و ارباب رجوع، به بهترین گونه مواجه و همواره آنان را تکریم کنند.

وی بیان کرد: توصیه دیگر به قضات و کارکنان دستگاه قضایی آن است که در رسیدگی به کار مردم، به هر میزان که می‌توانند، تسریع داشته باشند و چنانچه مقدور است کار امروز مردم را به فردا واگذار نکنند. در رده‌ها و مناصب مختلف قضایی حضور داشتم و از حجم بالای کارها آگاه هستم، به طور کامل سختی‌های کار در بخش‌های مختلف عدلیه را می‌دانم و برخی از آنها را با پوست و گوشت خود لمس کرده‌ام اما با این همه، تاکید دارم که باید در پیشبرد امور قضایی مردم تسریع شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: بسیاری از مراجعان تاکید می‌کنند فارغ از نتیجه رای، آرای مرتبط با پرونده‌شان هرچه زودتر صادر شود.

وی با اشاره به اینکه حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه بر آن است تا دلسوزانه و خیرخواهانه از کارکنان و قضات دستگاه قضایی صیانت کند، تصریح کرد: همه باید نهایت همکاری را با این بخش داشته باشند. وقتی یک قاضی به واسطه لغزشی که داشته با سلب صلاحیت مواجه می‌شود، دلم به درد می‌آید و این موضوع برای من بسیار اندوهناک است. پس تاکید دارم که باید تمام تمرکز و تلاش ها به صیانت از مجموعه و فرد، فرد کارکنان و قضات معطوف شود.

رییس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات معیشتی کارکنان و قضات دستگاه قضایی ابراز کرد: یکی از مسایل و مشکلات مربوط به کارکنان دستگاه قضایی بحث مسکن است، بر اتخاذ تدابیر و تمهیداتی مستمر برای رفع این مشکل تاکید داریم و در این راستا اقدام‌هایی در دست اجرا است.


محمدباقر الفت، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه نیز در این آیین به ارایه گزارشی از وضعیت نیروی انسانی دستگاه قضا و اقدام‌های انجام شده در راستای بهبود وضعیت معیشتی کارکنان دستگاه قضا پرداخت.

رییس کل دادگستری استان سمنان هم در این نشست با اشاره به آمار ۹۸ درصدی ابلاغ‌های قضایی الکترونیک در این استان گفت: در سمنان ۵۰ درصد پرونده‌های قضایی به صورت الکترونیکی بررسی می‌شود که از این میزان ۸۰ درصد مربوط به دادرسی زندانیان است.

حجت‌الاسلام محمدصادق اکبری افزود: در حال حاضر ۸۳ درصد قرارهای کارشناسی در دادگاه‌های قضایی استان سمنان بر اساس قرعه‌کشی سیستمی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، در این نشست، نمایندگان قضات، کارکنان اداری و شوراهای حل اختلاف، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

رییس قوه قضاییه در سی‌وچهارمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، روز پنجشنبه در سفری رسمی و در صدر هیات عالی قضایی از طریق فرودگاه سمنان وارد این استان شد.

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیات‌ عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌ رضوی، سیستان‌ و بلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحال‌وبختیاری سفر کرده است.

رییس قوه قضاییه در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیات عالی قضایی انجام می‌شود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده‌ است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استان‌هایی هستند که محسنی اژه‌ای در مدت اخیر بدون انجام تشریفات و به صورت غیررسمی به منظور بررسی مسائل قضایی به آن مناطق سفر کرده است.

برچسب‌ها